Bărbat de culoare, reținut de polițiști în timp ce făcea jogging: „Este un moment din care putem învăța multe!” / Ce surpriză a avut bărbatul – VIDEO

Bărbat de culoare, reținut de polițiști în timp ce făcea jogging: „Este un moment din care putem învăța multe!” / Ce surpriză a avut bărbatul - VIDEO
Bărbat de culoare, reținut de polițiști în timp ce făcea jogging: „Este un moment din care putem învăța multe!” / Ce surpriză a avut bărbatul / Sursă FOTO: captură
Publicat: 08/09/2020, 13:37
Actualizat: 08/09/2020, 13:48

Un bărbat de culoare care făcea jogging a fost încățușat și reținut de polițiști deoarece semăna cu suspectul unui jaf, potrivit descrierii făcute de martori.

Momentul arestării a fost filmat de camera corporală a unui polițist din cadrul Volusia County Sheriff’s Office, care ulterior a fost postat online.

Pe 27 august, polițiștii din zonă căutau un bărbat suspect de furt, potrivit raportului făcut de autorități asupra incidentului. Unul dintre cei l-a zărit pe Joseph Griffin, un bărbat în vârstă de 28 de ani, care făcea jogging și purta haine asemănătoare cu ale suspectului, potrivit descrierii făcute de martorii furtului, relatează CNN.

Bărbat de culoare, reținut de polițiști în timp ce făcea jogging

„Hei. Nu ai probleme sau ceva de genul. A avut loc un furt și tu semeni cu suspectul. Lasă-mă să mă asigur că nu ești tu”, se aud vorbele polițistului pe filmare.

Bărbatul oprit pare surprins și îl anunță pe polițist că are actele de identitate la el.

Today, while jogging in my neighborhood; I “fit the description”… I remained compliant and the situation was not escalated… @nursej504

Publicată de Joseph Griffin pe Joi, 27 august 2020

În timp ce Joseph Griffin își scoate actul de identitate, ofițerul continuă spunând că „au zis exact maiou alb, pantaloni negri și barbă. Deci nu spun că tu ești, dar era vorba de un bărbat de culoare – din nou, nu spun că tu ești”, reiterează polițistul.

La un moment dat polițistul de îndepărtează de bărtat și își contactează colegii în timp ce Joseph Griffin se uită la telefon, pornind un videoclip live pe Facebook.

„Ascultă, doar ai răbdare, ok? Pentru că te potrivești descrierii. Nu spun că tu ești vinovat (…) Dar sergentul meu îmi spune să te rețin. Acela e sergentul meu”, mai declară polițistul.

„Dacă mi se întâmplă ceva, ar fi bine să dezlănțuiți iadul”

În timp ce își ține telefonul, Joseph Griffin anunță că „fiica mea tocmai ce s-a născut în urmă cu două zile așa că am intrat Live”.

Ulterior, polițistul îi cere să pună telefonul spre asfalt, ceea ce bărbatul vrea să facă, dar ofițerul îl întrerupe pentru a-i pune el telefonul jos.

„Momentan am să te rețin. Dar nu ești arestat. Te rețin acum pentru că te potrivești cu descrierea”, se aud vorbele polițistului pe înregistrarea video.

Pe fundal se aud mai multe sirene de poliție care se apropie de ei în timp ce Joseph Griffin este încătușat și se uită la telefon spunându-le celor care se uitau la videoclipul live: „Dacă mi se întâmplă ceva, ar fi bine să dezlănțuiți iadul”.

„Și eu sunt live, am chiar și o înregistrare”, spune și polițistul.

Joseph Griffin a fost ulterior eliberat, poliția admițând că a fost reținut ditnr-o eroare și anuțând că adevăratul suspect a fost identificat și arestat ulterior.

„Este un moment din care putem învăța multe!”

„Am văzut înregistrarea. Domnul Griffin s-a comportat exemplar cu polițiștii. Iar aceștia au fost foarte profesioniști. I-am sunat pe fiecare și le-am mulțumit pentru profesionalismul de care au dat dovadă. L-am sunat și pe domnul Griffin și i-am mulțumit pentru modul în care a gestionat situația. Când ești oprit de poliție, așa ar trebui să te comporți. A fost cu adevărat un moment din care se pot învăța multe. Putem învăța unii de la ceilalți”, a declarat șeriful Mike Chitwood.

Ce surpriză a avut bărbatul

„Am aflat că domnul Griffin este un fost polițist militar. Așa că l-am întrebat dacă i-ar plăcea să facă antrenamente cu polițiștii. A fost surprins, dar a acceptat. (…) I-am oferit și un loc de muncă, dar a refuzat oferta spunând că are deja un joc în domeniul sănătății”, a mai relatat acesta.

'I fit a description' story

Today, The West Volusia Beacon published a story with this headline: 'I fit a description': Deltona man detained while joggingI don't know about you, but to me, the implication in the tone of this article is that our deputies did something wrong here.So I want to take a moment to stand up and recognize the great work of every deputy involved in this call. Not only were they respectful to Mr. Griffin – they held his phone for him so he could stay on video on Facebook Live. There's about 18 minutes of video here if you want to see it.Witness descriptions are never perfect, and these deputies did an outstanding job given the limited information they had about a call in progress.AND they arrested the suspect actually responsible for the burglary.Likewise, Mr. Griffin was calm and cooperative even though he had reason to be frustrated with the inconvenience.To each and every deputy who was involved in this response, I am extremely proud of your hard work and dedication. This is exactly the kind of effort that has allowed us to cut down the crime rate in Deltona.To Mr. Griffin, I appreciate your cooperation with these deputies, and I'd like to invite you on a ride-along sometime in the future.To some of the harsher critics who have been second-guessing and criticizing these deputies on social media, I think you need to put yourselves in these deputies' shoes. I don't think just anyone can fill them.Great job, Deltona deputies. Stay safe and keep up the great work.Sheriff Chitwood

Publicată de Mike Chitwood pe Joi, 3 septembrie 2020

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Veste excelentă pentru pensionari înainte de Paște. Când vor fi virați banii
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu