• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Băuturile dulci ar putea fi interzise în restaurantele din New York

Băuturile dulci ar putea fi interzise în restaurantele din New York
Michael Bloomberg, primarul New York-ului, vrea să interzică vânzarea băuturilor dulci în restaurante, cinematografe și la tonetele de pe stradă

Michael Bloomberg, primarul New York-ului, vrea să interzică vânzarea băuturilor dulci în restaurante, cinematografe și la tonetele de pe stradă. Site-ul myfoxny.com notează că această intenție reprezintă cel mai ambițios proiect al administrației Bloomberg de a combate obezitatea, boală care afectează tot mai multe persoane, în special pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Interdicția ar afecta toate meniurile care conțin băuturi dulci, din restaurante, fast-food-uri și chiar de pe arenele sportive, pornind de la băuturile energizante și până la ceaiurile îndulcite.

Vânzarea unei astfel de băuturi într-un recipient mai mare decât o cană de cafea medie și mai mic decât o cutie cu suc obișnuită, ar urma să fie interzisă dacă planul lui Bloomberg este aprobat în luna martie a anului viitor, mai notează myfoxny.com.

Măsura nu se va aplica pentru sucurile dietetice, cele cu fructe naturale, milkshake-uri, sau în cazul celor alcoolice și nu se va extinde și în cazul comercializării lor în supermarket-uri sau alte tipuri de magazine.

„Obezitatea este o problemă națională și pe întreg teritoriul Statelor Unite, oficialii din ministerul Sănătății își spun că aceasta este o măsură teribilă. New York City este un oraș care vrea să facă ceva. Cred că asta își dorește publicul de la primar”, a declarat Bloomberg în cadrul unui interviu.

Un purtător de cuvânt al Asociației Băuturilor din New York a criticat propunerea administrației lui Bloomberg. Industria de profil a avut nenumărate ciocniri cu departamentul sănătății din New York, iar acum reprezentanții ei spun că au exclus în mod nedrept băuturile carbogazoase. Mai mult, grupurile industriale au cumpărat spații de publicitate în metrou în care își promovează cauza.

Propunerea lui Michael Bloomberg are nevoie de aprobarea Comisiei de Sănătate, un obstacol ușor de trecut având în vedere că toți membrii comisiei sunt numiți chiar de primarul Bloomberg. Mai mult, șeful acestui consiliu și-a exprimat deja suportul pentru măsura de interzicere a băuturilor dulci, în cursul acestei săptămâni.

Inchide