Bebeluş abandonat într-un depozit de deşeuri, salvat de un câine… cu ajutorul unui motociclist!

Bebeluş abandonat într-un depozit de deşeuri, salvat de un câine... cu ajutorul unui motociclist!
Bebelușul abandonat de părinții săi și câinele care l-a salvat (FOTO: Facebook Deputy Dogs - Pets On Patrol)
Publicat: 31/01/2021, 16:12
Actualizat: 31/01/2021, 16:22

Junrell Fuentes Revilla, un motociclist filipinez mergea liniștit prin munţii din Cebu, când un câine a apărut brusc în fața sa şi a început să alerge după el, lătrând puternic, informează La Stampa.

La început, bărbatul a crezut că este doar un câine deranjat de motor, apoi şi-a dat seama că e ceva serios şi nu va renunţa până nu se va opri, după ce a a lătrat fără încetare, „de parcă ar fi avut nevoie disperată să spună ceva”.

Junrell s-a oprit, l-a mângâiat şi şi-a dat seama că vrea să-i arate ceva, să-l ducă undeva, așa că l-a urmat pe anumalul agitat.

Imediat, patrupedul l-a ghidat de pe poteca unde l-a „abordat” direct către un depozit de deşeuri, unde bărbatul a văzut „un pacheţel”, ceea ce s-a dovedit a fi un nou-născut, încă în viaţă, înfăşurat într-un prosop.

Copilul a fost dus la cea mai apropiată secţie de poliţie și părea să aibă o stare bună de sănătate, chiar dacă că a fost abandonat într-un depozit de deşeuri.

Povestea s-a răspândit rapid pe reţelele de socializare, iar mai mulţi voluntari au pornit în căutarea câinelui. Aşa au aflat că nu este un câine vagabond, ci unul cu stăpâni, care aparţine unei familii numeroase care trăieşte în munţi.

Familia este iubitoare de câini şi are alţi 4 căţei, precum şi 5 pui. Nu vom uita niciodată ce ne-a spus proprietarul său: «Oricât de grea ar fi viaţa, chiar dacă sunt sărac, îmi hrănesc toţi câinii şi îi îngrijesc»”, a declarat un voluntar, citat de Antena 3.

Bebeluş abandonat lângă un tomberon, în Baia Mare. O femeie l-a găsit și l-a luat acasă

Un bebeluş a fost abandonat lângă un tomberon din spatele unui imobil din Baia Mare, în primele zile ale acestui an. O femeie a găsit copiul, l-a luat acasă, după care l-a spălat, i-a dat să mănânce și a anunțat poliția, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş.

În data de 4 ianuarie, la ora 23.22, poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi la 112 că în jurul orei 21.00 femeia a găsit copilul abandonat şi l-a luat acasă.

Poliţiştii au stabilit că femeia a găsit bebeluşul, l-a dus acasă, l-a spălat, i-a dat să mănânce, după care a anunţat ambulanţa şi poliţia.

Ulterior, bebeluşul a fost transportat la Spitalul Judeţean Baia Mare – Secţia Pediatrie.

Nou-născut abandonat într-o pungă, găsit pe o stradă din sectorul 3. Bebelușul, cu semne vitale, a fost transportat la Spitalul „Marie Curie”

Un nou-născut a fost găsit abandonat într-o pungă, anul trecut, cu doar câteva zile îninte de Crăciun, pe o stradă din Capitală. Bebelușul, un băiețel, avea semne vitale și a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Marie Curie.

Descoperirea a fost făcută în zona străzii Fizicienilor din sectorul 3, de către o femeie care a sunat imediat la 112.

Echipajul de prim-ajutor spunea, atunci, că este o minune că este în viață, ținând cont de temperatura de afară din acel moment.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult