Beneficiile sistemului de protecție socială din Marea Britanie: o familie de romi din Bulgaria a obținut locuință în doar trei săptămâni

Publicat: 11/09/2012, 15:45
Actualizat: 06/07/2016, 12:46

O familie de romi din Bulgaria s-a mutat în Marea Britanie, iar după nici trei săptămâni a primit o casă în care să locuiască și a început să se bucure de ajutorul social, scrie The Sun.

Rusi Georgiev, de 41 de ani, s-a mutat în Marea Britanie împreună cu partenera sa Mariana Sabeva, de 34 de ani, și cu cei șapte copii ai lor, atunci când a văzut că nu se mai descurcă în Bulgaria.

Aceștia s-au instalat în fața Catedralei Westminster din centrul Londrei, dar au cerut azil la biroul de imigrări, iar în mai puțin de trei săptămâni au fost cazați, totul pe cheltuiala statului britanic.

Romii au plecat legal în Anglia, cu autocarul, folosindu-se de pașapoartele europene, cu scopul de a beneficia de ajutor social pe teritoriul acestui stat, mai scrie publicația britanică.

„Autoritărțile britanice s-au oferit să le plătească drumul înapoi acasă, dar ei au zis că vor să rămână. În țară nu pot beneficia de aceste avantaje, așa că tot mai mulți oameni le vor urma exemplu”, a declarat un compatriot de-ai romilor bulgari pentru jurnaliștii englezi.

Autoritățile engleze au declarat că vor avea grijă ca țara lor să nu ajungă ținta celor care visează un trai facil din ajutoare sociale finanțate de plătitorii de taxe de bună-credință.