Berlusconi revine în forță în politica italiană. Anunțul făcut de politicianul de 81 de ani

Berlusconi revine în forță în politica italiană. Anunțul făcut de politicianul de 81 de ani
Publicat: 24/02/2018, 17:38

„Toate sondajele de opinie în zona centru-dreapta arată că pragul de 40% poate fi atins. Sunt convins că putem ajunge și la obiectivul de 45%, mizez pe contribuția conaționalilor noștri din străinătate”, a declarat Silvio Berlusconi într-un interviu acordat site-ului de știri America Oggi.

„Coaliția noastră, cu forțele de centru-dreapta, este solidă, deoarece se bazează pe idei și proiecte comune, precum și pe o istorie de colaborare pozitivă de zeci de ani”, a subliniat Silvio Berlusconi.

În vârstă de 81 de ani, Silvio Berlusconi nu poate deține din nou, deocamdată, funcția de premier al Italiei deoarece are o condamnare prin care i se interzice acest lucru. El a evocat posibilitatea desemnării pentru funcția de prim-ministru a lui Antonio Tajani, actualul președinte al Parlamentului European.

Silvio Berlusconi vrea să alcătuiască o coaliție guvernamentală cu partidul de extremă-dreapta Liga Nordului, condus de Matteo Salvini, și cu formațiunea naționalist-conservatoare Frații Italiei (FDI), condusă de Giorgia Meloni.

„Matteo Salvini are un stil comunicativ pe care l-am definit drept pirotehnic, prin care a adus unele voturi Ligii Nordului, iar acesta este un lucru bun, pentru că poate contribui la creșterea coaliției. În plus, noi ne înțelegem mereu bine în chestiunile concrete. Giorgia Meloni reprezintă cu demnitate o istorie importantă, este o persoană cu un caracter puternic, responsabilă. De aceea, eu sunt din ce în ce mai încrezător că vom câștiga alegerile și că forțele politice de centru-dreapta vor garanta Italiei cinci ani de bună guvernare, de stabilitate și de creștere economică”, a subliniat Silvio Berlusconi cu o săptămână înaintea scrutinului parlamentar.

Referindu-se la sentința prin care i se interzice să dețină temporar funcții publice, Berlusconi a precizat: „Chiar dacă au trecut patru ani lungi, mărturisesc că am încredere că Europa îmi va reda dreptatea care mi-a fost negată și că voi primi înapoi demnitatea care mi-a fost lezată printr-o condamnare absurdă și prin aplicarea în mod retroactiv a unei legi, împotriva oricărui principiu de drept. Oricum, angajamentul meu în campania electorală și în slujba țării continuă la nivel maxim”.

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a avertizat acum câteva zile că în Italia există riscul izbucnirii unei crize politice grave din cauza eventualului rezultat neconcludent al scrutinului parlamentar programat în martie, relatează cotidianul La Repubblica. „Vom avea un început al lunii martie foarte important pentru Uniunea Europeană. Avem referendumul Partidului Social-Democrat în Germania și alegerile din Italia, iar eu sunt mai preocupat de rezultatul scrutinului italian decât de referendumul din cadrul SPD” pe tema acordului de coaliție cu Uniunea Creștin-Democrată, partidul cancelarului Angela Merkel, a declarat Jean-Claude Juncker. „Trebuie să ne pregătim de cel mai rău scenariu. Cel mai rău scenariu ar putea fi că nu vom avea niciun guvern funcțional în Italia”, a atras atenția președintele Comisiei Europene.

Potrivit sondajelor de opinie, formațiunea antisistem Mișcarea 5 Stele se va poziționa pe primul loc în scrutinul din 4 martie, fiind creditată cu peste 26-28% din intențiile de vot, urmată de Partidul Democrat (centru-stânga), cu peste 21-22%. Însă o coaliție formată din partidul Forza Italia (centru-dreapta, condus de fostul premier Silvio Berlusconi, 16-18%) și din formațiunea radicală Liga Nordului (extremă-dreapta, 13-15%) probabil va încerca să formeze viitorul guvern al Italiei. Partidul Liber și Egali (LeU) este creditat cu 5-6%, iar formațiunea Frații Italiei (FdI) cu 4,5-5%.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Camera inferioară a parlamentului din Austria a spus „da” vaccinării obligatorii
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Simona Halep, victorie CATEGORICĂ în meciul cu brazilianca Haddad Maia
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Poți rămâne fără buletin pe loc în România! Îți anulează imediat documentul de identitate! Mare...
Ceasul Apocalipsei va bate în câteva ore. Doomsday Clock ştie când vine sfârșitul lumii
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...