Biserica mormonă: Nimeni nu va avea o planetă după moarte, în ciuda celor scrise în Cartea lui Mormon

Biserica mormonă: Nimeni nu va avea o planetă după moarte, în ciuda celor scrise în Cartea lui Mormon
Publicat: 28/02/2014, 23:28
Actualizat: 29/09/2018, 03:06

Biserica mormonă și-a informat credincioșii, prin intermediul unui articol de 3.500 de cuvinte, în legătură cu faptul că oamenii nu vor primi o planetă proprie în viața de apoi, deși acest lucru pare să fie scris în Cartea lui Mormon, informează dailymail.co.uk.

Biserica mormonă pare să se dezică de canonul potrivit căruia credincioșii ei sunt învățați că vor avea propria planetă în viața de apoi, o idee eronată popularizată adeseori în cultura pop, cel mai recent în musicalul „The Book of Mormon”, pus în scenă pe Broadway.

Noul articol reafirmă credința acestei biserici în faptul că oamenii pot deveni asemeni lui Dumnezeu în eternitate, însă spune că „acea imagine de benzi desenate cu oameni care își primesc propria planetă” nu reprezintă cu adevărat viziunea actuală a membrilor Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.

„Deși foarte puțini membri ai Bisericii Sfinților din Zilele din Urmă se asociază cu aceste imagini caricaturale ale oamenilor care primesc propria planetă, cei mai mulți sunt de acord că evlavia inspirată de Creație face aluzie la potențialul nostru creativ în eternitate”, se afirmă în acel articol.

Expectativa unui sentiment de exaltare este mai degrabă figurativă și ambiguă, oamenii nu se așteaptă să primească într-adevăr o planetă pe care să trăiască, spune același articol.

„Membrii bisericii își imaginează această exaltare mai puțin prin imaginea lucrurilor pe care le vor primi (după moarte), ci mai mult prin intermediul relațiilor pe care le au acum și prin felul în care aceste relații ar putea să îi purifice și să îi înalțe”, se mai arată în articolul citat.

Articolul de 3.500 de cuvinte face parte dintr-o serie recentă de articole publicate pe site-ul Bisericii mormone cu scopul de a explica și de a clarifica unele dintre cele mai sensibile teme abordate de această religie.

Articolele precedente au tratat subiecte precum interzicerea bărbaților de culoare în rândul clericilor mormoni și istoria timpurie a poligamiei.

Seria de articole a fost lăudată de discopolii mormoni, care spun că biserica lor a început în sfârșit să vorbească despre unele dintre cele mai controversate și mai sensibile părți din istoria și din doctrina ei, pe care le-a ignorat în trecut.

Noul articol, intitulat „Becoming Like God”, nu îl menționează pe Kolob, menționat în Cartea lui Abraham ca o planetă sau o stea apropiată de tronul lui Dumnezeu.

Kolob este menționat în imnul mormon, însă interpretările sale sunt diferite – unii spun că este planeta pe care locuiește Dumnezeu, alții spun că este locul în care membrii bisericii vor ajunge după ce vor muri – și face referire la un vers obscur din Scriptura mormonă, a declarat Matthew Bowman, profesor de religie la Hampden-Sydney College.

Se spune că acest Kolob ar fi fost sursa de inspirație pentru numele planetei Kobol din serialul SF „Battlestar Gallactica”, care a fost creat de un mormon.

Kolob nu este menționat în show-ul de pe Broadway „The Book of Mormon”, însă în acest spectacol, unul dintre personaje cântă: „Cred că Dumnezeu are un plan pentru fiecare dintre noi. Cred că acest plan are legătură cu faptul că voi primi propria mea planetă”.

Biserica mormonă a fost înființată în 1830 și a avut nevoie de peste un secol pentru a ajunge la un milion de credincioși. În prezent, există aproximativ 15 milioane de mormoni pe plan mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
VIDEO. Paula Seling, apariție de senzație pe străzile Parisului: "Câți artiști pot face asta? Respect"
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...