Biserica mormonă: Nimeni nu va avea o planetă după moarte, în ciuda celor scrise în Cartea lui Mormon

Biserica mormonă: Nimeni nu va avea o planetă după moarte, în ciuda celor scrise în Cartea lui Mormon
Publicat: 28/02/2014, 23:28
Actualizat: 29/09/2018, 03:06

Biserica mormonă și-a informat credincioșii, prin intermediul unui articol de 3.500 de cuvinte, în legătură cu faptul că oamenii nu vor primi o planetă proprie în viața de apoi, deși acest lucru pare să fie scris în Cartea lui Mormon, informează dailymail.co.uk.

Biserica mormonă pare să se dezică de canonul potrivit căruia credincioșii ei sunt învățați că vor avea propria planetă în viața de apoi, o idee eronată popularizată adeseori în cultura pop, cel mai recent în musicalul „The Book of Mormon”, pus în scenă pe Broadway.

Noul articol reafirmă credința acestei biserici în faptul că oamenii pot deveni asemeni lui Dumnezeu în eternitate, însă spune că „acea imagine de benzi desenate cu oameni care își primesc propria planetă” nu reprezintă cu adevărat viziunea actuală a membrilor Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.

„Deși foarte puțini membri ai Bisericii Sfinților din Zilele din Urmă se asociază cu aceste imagini caricaturale ale oamenilor care primesc propria planetă, cei mai mulți sunt de acord că evlavia inspirată de Creație face aluzie la potențialul nostru creativ în eternitate”, se afirmă în acel articol.

Expectativa unui sentiment de exaltare este mai degrabă figurativă și ambiguă, oamenii nu se așteaptă să primească într-adevăr o planetă pe care să trăiască, spune același articol.

„Membrii bisericii își imaginează această exaltare mai puțin prin imaginea lucrurilor pe care le vor primi (după moarte), ci mai mult prin intermediul relațiilor pe care le au acum și prin felul în care aceste relații ar putea să îi purifice și să îi înalțe”, se mai arată în articolul citat.

Articolul de 3.500 de cuvinte face parte dintr-o serie recentă de articole publicate pe site-ul Bisericii mormone cu scopul de a explica și de a clarifica unele dintre cele mai sensibile teme abordate de această religie.

Articolele precedente au tratat subiecte precum interzicerea bărbaților de culoare în rândul clericilor mormoni și istoria timpurie a poligamiei.

Seria de articole a fost lăudată de discopolii mormoni, care spun că biserica lor a început în sfârșit să vorbească despre unele dintre cele mai controversate și mai sensibile părți din istoria și din doctrina ei, pe care le-a ignorat în trecut.

Noul articol, intitulat „Becoming Like God”, nu îl menționează pe Kolob, menționat în Cartea lui Abraham ca o planetă sau o stea apropiată de tronul lui Dumnezeu.

Kolob este menționat în imnul mormon, însă interpretările sale sunt diferite – unii spun că este planeta pe care locuiește Dumnezeu, alții spun că este locul în care membrii bisericii vor ajunge după ce vor muri – și face referire la un vers obscur din Scriptura mormonă, a declarat Matthew Bowman, profesor de religie la Hampden-Sydney College.

Se spune că acest Kolob ar fi fost sursa de inspirație pentru numele planetei Kobol din serialul SF „Battlestar Gallactica”, care a fost creat de un mormon.

Kolob nu este menționat în show-ul de pe Broadway „The Book of Mormon”, însă în acest spectacol, unul dintre personaje cântă: „Cred că Dumnezeu are un plan pentru fiecare dintre noi. Cred că acest plan are legătură cu faptul că voi primi propria mea planetă”.

Biserica mormonă a fost înființată în 1830 și a avut nevoie de peste un secol pentru a ajunge la un milion de credincioși. În prezent, există aproximativ 15 milioane de mormoni pe plan mondial.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
'Iub, te-am regulat cum trebuie?' Avem discuțiile dintre iubita lui Dragnea și amantul Paul
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Horia Moculescu, alergat de frații Becali pentru o datorie la jocurile de noroc? Prima reacție...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
'Iub, te-am regulat cum trebuie?' Avem discuțiile dintre iubita lui Dragnea și amantul Paul
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
INTERVIU cu prof. univ. dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Directorul Pfizer aruncă bomba! Compania a luat decizia. Se va întâmpla anul viitor
Dumnezeu protejează România! Semnul divin din cartierul Zorilor, o raritate într-o mie de ani. FOTO
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...