Boris Johnson avertizează: Apar primele semne ale celui de-al doilea val de COVID-19 în Europa

Redactor:
Andrei Vacaru
Boris Johnson avertizează: Apar primele semne ale celui de-al doilea val de COVID-19 în Europa
Boris Johnson avertizează: Apar primele semne ale celui de-al doilea val de COVID-19 în Europa. Sursa foto: Shutterstock

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, avertizează că au început să apară primele semne ale unui „al doilea val” al pandemiei de COVID-19 în Europa.

Declarația a fost făcută în cadrul unui discurs în care acesta a explicat motivele pentru are Guvernul său a decis să emită o avertizare de călătorie pentru turiștii britanici care doresc să își petreacă concediul în Spania, notează Sky News.

În weekend, Guvernul britanic le-a recomandat cetățenilor din Regat să își anuleze concediile în Spania și să evite călătoriile în această țară, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Totodată, persoanele care se întorc în Marea Britanie din Spania vor fi plasate în carantină timp de 14 zile.

„Ceea ce trebuie să facem este să luăm măsuri rapide și decisive în cazul în care credem că riscurile încep să crească din nou. „Să vorbim absolut clar despre ce se întâmplă în Europa: mă tem că în unele locuri încep să apară semnele unui al doilea val al pandemiei”, a spus Johnson marți, în cadrul unei vizite la Nottingham.

Decizia Londrei de a le recomanda cetățenilor să evite călătoriile în Spania, criticată de Madrid

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a descris decizia autorităților britanice ca fiind „o greșeală” și a susținut că aceasta este „nejustificată”. Acesta a mai spus că poartă negocieri cu autoritățile de la Londra pentru a le convinge pe acestea să reanalizeze situația.

„În cea mai mare parte a Spaniei, rata infectărilor este chiar sub cea înregistrată în Marea Britanie”, a spus Sanchez.

De asemenea, Madridul face eforturi pentru ca țările să urmeze exemplul Germaniei și să emită avertizări la nivel regional, mai degrabă decât la nivel național, având în vedere că rata infectărilor cu COVID-19 este relativ scăzută în unele părți ale țării.

În ultimele două săptămâni, rata infectărilor în Spania a ajuns la 39,4 la suta de mii de persoane, o creștere cu 260% în comparație cu cele două săptămâni anterioare, dar cazurile sunt în principal concentrate în Aragon, Catalonia și Navarra.

Inchide