Andrei Vacaru
10.01.2020
Internațional

Boris Johnson: Există indicii că avionul ucrainean ar fi fost doborât de o rachetă iraniană

Boris Johnson: Există indicii că avionul ucrainean ar fi fost doborât de o rachetă iraniană
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a informat joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că există informații potrivit cărora avionul ucrainean prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Teheran ar fi fost doborât de o rachetă iraniană, potrivit CNN.

„Există acum informații că avionul a fost doborât de o rachetă iraniană sol-aer. Există posibilitatea ca acest lucru să se fi petrecut fără intenție. Colaborăm cu Canada și partenerii internaționali. Este nevoie de o anchetă transparentă în acest sens”, se arată în comunicat.

Patru cetățeni britanici se aflau la bordul aeronavei. „Marea Britanie continuă să facă apel la toate părțile pentru detensionarea situației din regiune”, se mai arată în comunicat.

Administrația din Iran a respins speculațiile că ar fi doborât avionul de pasageri ucrainean, catalogând aceste idei drept „fără sens”.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737-800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbușirea aeronavei.

Sursă FOTO: ProfiMediaImages

 

×
Inchide