Boris Johnson susține că NU va candida pentru funcția de premier al Marii Britanii

Redactor:
Mihai Draghici
Boris Johnson susține că NU va candida pentru funcția de premier al Marii Britanii
Boris Johnson, unul dintre liderii grupului favorabil ieșirii Marii Britanii din UE, a exclus posibilitatea de a candida pentru funcția de lider al Partidului Conservator și implicit de a deveni prim-ministru.

„Trebuie să vă spun, prietenilor care ați așteptat cu loialitate acest discurs, că m-am consultat cu colegii și, în contextul situației politice actuale, am ajuns la concluzia că nu sunt persoana care să fie premierul Marii Britanii. Rolul meu va fi să ofer toată susținerea viitoarei administrații conduse de Partidul Conservator pentru a mă asigura că vom îndeplini în mod adecvat mandatul oferit de cetățeni la referendum și pentru a promova agenda în care cred, de a fi alături de locuitorii uitați ai acestei țări”, a declarat Boris Johnson, citat de ziarul The Guardian.

„Dacă vom proceda în acest mod, dacă vom investi în copiii noștri și le vom îmbunătăți șansele în viață, dacă vom continua să alimentăm motoarele mobilității sociale, dacă vom construi pe baza moșteririi reformatoare a lui David Cameron, dacă vom investi în infrastructură și vom urmări o abordare conservatoare sensibilă a unei națiuni care simultan reduce taxele și stimulează companiile, cred că această țară poate câștiga și că putem fi extraordinari, mai buni decât pană acum”, a subliniat Johnson.

Boris Johnson a renunțat să candideze pentru un nou mandat de primar al Londrei și a fost unul dintre liderii grupului politic favorabil ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. După referendum, pe fondul polemicilor, Boris Johnson a devenit din ce în ce mai contestat în demersul de a deveni lider al formațiunii și implicit premier în locul lui David Cameron.

David Cameron a susținut rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană și a demisionat din funcția de premier și implicit din cea de lider al Partidului Conservator după referendumul prin care majoritatea cetățenilor au decis părăsirea Blocului comunitar.

Inchide