Brexitul, încă un hop: Parlamentul britanic a aprobat amendamentul care amână votul privind acordul / Camera Comunelor: Johnson trebuie să ceară amânarea /

Redactor:
Teodora Marinescu
Brexitul, încă un hop: Parlamentul britanic a aprobat amendamentul care amână votul privind acordul / Camera Comunelor: Johnson trebuie să ceară amânarea  /
Membrii Parlamentului de la Londra au votat sâmbătă în favoarea amendamentului Letwin, care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislației definitive prevăzută de acest tratat, relatează The Guardian.

Deputatul independent Oliver Letwin și colegul laburist Hilary Benn au propus un amendament care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislației definitive prevăzută de acest tratat.

Acesta a fost votat sâmbătă de membrii Parlamentului de la Londra, obținând 322 de voturi „pentru” și 306 „împotriva”.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, în acest context, că oportunitatea de a avea un vot „semnificativ” a trecut, adăugând că nu se simte descurajat de rezultat și reiterând că cel mai potrivit lucru pentru Marea Britanie este să părăsească Uniunea Europeană la 31 octombrie.

„Nu voi negocia o amânare cu UE, iar legea nu mă obligă să fac acest lucru. Încă o extindere va afecta această țară”, a declarat premierul britanic.

Acesta a mai informat că legislația definitivă va fi introdusă săptămâna viitoare.

Camera Comunelor: Boris Johnson trebuie să ceară amânarea Brexit-ului

Camera Comunelor din Parlamentul britanic a transmis sâmbătă că Guvernul trebuie să ceară o amânare a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, în contextul aprobării amendamentului Letwin, relatează site-ul postului CNN.

„Guvernul trebuie să ceară o extindere a Articolului 50, în conformitate cu Actul Benn și să clarifice cum intenționează să procedeze”, a transmis Camera Comunelor într-un mesaj postat pe Twitter.

Boris Johnson susține că nu va cere o amânare a ieșirii Marii Britanii din UE

 

 

Inchide