Bulgaria le interzice turiștilor britanici să le mai viziteze țara, din cauza numărului mare de infecţii cu tulpina Delta

Bulgaria le interzice turiștilor britanici să le mai viziteze țara, din cauza numărului mare de infecţii cu tulpina Delta
Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 17/07/2021, 17:59
Actualizat: 17/07/2021, 18:03

Autoritățile din Bulgaria le va interzice accesul turiştilor britanici pe teritoriul său, după numărul mare de cazuri de infectare cu varianta Delta în Regatul Unit. Măsura intră în vigoare luni, 19 iulie.

Astfel, de luni, Bulgaria pune Marea Britanie pe „lista zonei roşii” cu risc ridicat, alături de Cipru, Spania, Fiji şi Kuweit, a confirmat ministrul sănătăţii Stoycho Katsarov, potrivit Mediafax.

Anterior, Bulgaria accepta britanici vaccinaţi complet, recuperaţi după infecţie sau cu un test negativ PCR recent, dar acum doar cetăţenii bulgari, rezidenţii îndelungaţi şi rudele lor apropiate vor mai putea intra în Bulgaria din Marea Britanie.

În schimb, tot de luni Bulgaria intră pe lista verde a Marii Britanii astfel că turiştii bulgari nu vor fi obligaţi să intre în carantină la sosirea în Regatul Unit.

Noile cazuri de COVID-19 se menţin pe o tendinţă ascendentă în Marea Britanie, vineri fiind înregistrate 51.870 de cazuri – cea mai mare cifră de la 15 ianuarie – şi 49 de decese în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.

CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase