Călăul francezului decapitat în Algeria, identificat

Călăul francezului decapitat în Algeria, identificat
Publicat: 12/10/2014, 10:28

Potrivit ediției de sâmbătă a cotidianului francofon algerian, care nu citează sursele ce i-au permis să-l identifice pe autorul decapitării ghidului montan din Nisa, executat la vârsta de 55 de ani, Bachir Kherza are la activ numeroase asasinate și atentate teroriste.

În vârstă de aproximativ 50 de ani și orignar din cartierul Bab El-Oued din Alger, Kherza este un veteran al grupărilor armate islamiste active în timpul războiului civil din anii ’90, soldat cu aproximativ 200.000 de morți în decurs de un deceniu.

El Watan scria încă de joi că armata algeriană a identificat cinci persoane care au participat la execuția lui Hervé Gourdel, inclusiv călăul, dar fără să-i dea numele.

Armata algeriană anunța în aceeași zi că a distrus tabăra care a „servit ca adăpost” grupării Jund Al-Khilafa (soldații califatului) „al execuției abjecte”, în cadrul unei „vaste operațiuni de căutare” efectuate în masivul Djurdjura, la aproximativ 150 de kilometri sud-est de Alger, în Kabilia.

În cursul acestei razii, militarii algerieni au reperat, de asemenea, locul în care a fost filmat videoclipul în care Jund Al-Khilafa și-a proclamat credința în Abu Bakr al-Baghdadi, liderul SI.

El Watan scria sâmbătă că, potrivit surselor sale, nu există nicio legătură între această „grupare și Daech (acronimul arab al SI)” și că jurarea credinței a fost doar „o trambulină pentru a apărea pe scena mediatică”.

Autoritățile algeriene continuau cercetările în vederea găsirii cadavrului lui Hervé Gourdel și prinderii celor care se fac vinovați de răpirea și asasinarea sa, inclusiv liderul grupării, Abdelmalek Gouri, alias Khaled Abou Souleimane, în vârstă de 34 de ani.

De la distrugerea taberei jihadiștilor, armata algeriană a mai anunțat că a ucis opt islamiști înarmați, în zone situate la sud de Lakhdaria, nu departe de masivul Djurdjura.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase