Camionagii români, luați cu asalt de migranți. Un TIR condus de un șofer român a fost atacat cu pietre de migranți – FOTO/VIDEO

Publicat: 17/05/2021, 12:59
Actualizat: 17/05/2021, 13:00

Un șofer român de TIR care a fost prins într-un blogaj rutier din apropierea portului Calais, Franța, a fost atacat cu pietre de către migranții care intenționau să se urce în camion.

Președintele portului Calais, Jean-Marie Puissesseau, a transmis faptul că în cursul dimineții de vineri, în jurul orei 03:25, migranții au ieșit pe autostradă și au creat un blogaj. Înarmați cu pietre, au apelat la violență aruncându-le spre camioane. Șoferii erau nevoiți să încetinească iar din această cauză migranții încercau să se urce în TIR-uri.

Migranții îi iau cu asalt pe șoferii de tir

„O inițiativă sortită eșecului, deoarece controalele sunt foarte stricte. Mai multe camioane au fost avariate de pietrele aruncate de migranți. Un șofer, ușor rănit la cap, a fost transportat de pompieri la spitalul din Calais pentru a primi îngrijirile necesare”, au transmis reprezentanții prefecturii Pas-de-Calais, potrivit nordlittoral.fr.

Unul dintre șoferii români care au trecut prin această experiență este Petrișor Bouda, care a filmat scenele care arată o realitate îngrijorătoare.

În imagini se poate observa cum un șofer este nevoit să își oprească TIR-ul iar migranții îl iau cu asalt, înbcercând să găsească tot felul de metode prin care să se urce în el. O parte din ei, înarmați cu pietre, se întreaptă spre cabina șoferului pe care pare că îl amenință. Scenele surprinse de șoferul român au avut loc pe 14 mai 2021, în jurul orei 04:12.

Blocajele pe autostradă, „distracția preferată” a migranților

„Poliția a mers repede la fața locului și a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe indivizi. Toți migranții au fugit când s-au apropiat și niciunul dintre ei nu a fost arestat. Ar trebui să-i pedepsim, dar nimeni nu a fost prins. Deoarece sunt migranți, nu le putem face nimic. Dar în peste câteva zile, sigur, migranții vor repeta scena. Blocajele rutiere de pe autostradă sunt distracția lor preferată”, au transmis reprezentanții Prefecturii Pas-de-Calais.

Un alt șofer și-a împărtășit, printr-un comentariu la postarea lui Bouda Petrișor, experiența prin care a trecut cu migranții. Acesta povestește cum a încercat să îl îndepărteze pe un migrant care se apropia de camionul lui, însă poliția i-ar fi transmis că dacă îl atinge șoferul român va sfârși cu cătușele la mâini. „Aceste drame le trăim de fiecare dată când trecem către Anglia”, a subliniat șoferul.

Se pare că unor șoferi li s-au spart geamurile de la camioane de către migranți, potrivit unui camionagiu român, dar și imaginilor postate de Bouda Petrișor.