Când va lansa Rusia bomba nucleară! Anunțul momentului, făcut de un deputat din partidul lui Putin

Când va lansa Rusia bomba nucleară! Anunțul momentului, făcut de un deputat din partidul lui Putin
Când va lansa Rusia bomba nucleară! Anunțul momentului, făcut de un deputat din partidul lui Putin / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 22/09/2022, 09:15

Rusia nu va ataca prima cu bomba nucleară, spune un deputat din partidul președintelui Vladimir Putin. Evgheni Popov, om politic și în același timp prezentator tv la televiziunea de stat, face anunțul momentului cu privire la cel mai sensibil subiect, care interesează toată planeta.

Este, Rusia, cu adevărat pornită să-și atace nuclear cei mai aprigi dușmani?!

Evgheni Popov: „Nu vom face vreun masacru nuclear în lume!”

Cuvintele lui Putin, rostite miercuri dimineață, când a anunțat mobilizarea rezerviștilor, au sunat ca o amenințare la adresa Occidentului. Rusia are arme nucleare și este gata să le folosească, a transmis liderul de la Kremlin.

Însă, unul dintre politicienii partidului Rusia Unită vine să liniștească apele la doar câteva ceasuri după vorbele președintelui: bomba atomică nu va fi lansată decât dacă Federația Rusă va fi ea mai întâi atacată cu arma nucleară!

Cu alte cuvinte, Moscova va recurge la temuta armă nucleară doar ca răspuns la un prim atac făcut împotriva sa!

Evgheni Popov a vorbit pentru canalul 4 de radio al BBC: „Rusia nu va ataca prima ţările occidentale. Nu vom face vreun masacru nuclear în lume. Nu este politica noastră. Nu ne stă în obicei. Noi, în Rusia, suntem oameni paşnici, dar putem să răspundem dacă ne atacaţi”.

Ce urmează după referendumurile din Ucraina

Întrebat dacă regiunile ocupate din estul Ucrainei vor fi apărate cu ajutorul armelor nucleare, după anexarea lor prin referendumurile de luna asta, deputatul rus a evitat un răspuns clar și s-a eschivat: „Chiar nu ştiu ce să spun. Dar trebuie să ştiţi că ne vom apăra patria”.

Totuși, la insistenţele reporterului BBC, care a vrut să știe dacă există vreo situaţie în care Rusia ar folosi ea prima bomba atomică, Popov a răspuns: „Doar ca răspuns, opinia mea este clară! Vom folosi arme nucleare numai ca răspuns. Numai ca răspuns la folosirea de arme nucleare împotriva teritoriului nostru. Ne vom apăra ţara suverană şi statul suveran. Şi, bineînţeles, armele nucleare sunt garantul securităţii Rusiei”.

În discursul difuzat miercuri dimineaţă, președintele rus Vladimir Putin a afirmat: „Dacă integritatea teritorială a ţării noastre este ameninţată, atunci vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul – aceasta nu este o cacealma!”.