• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Candidat la Primărie, scos din cursă de un scandal sexual. Bărbatul apare într-o filmare intimă / Colegii, alături de politician: „Nu alegem sfinți în funcții”

Candidat la Primărie, scos din cursă de un scandal sexual. Bărbatul apare într-o filmare intimă / Colegii, alături de politician: „Nu alegem sfinți în funcții”

Rivalii de pe scena politică franceză s-au mobilizat în cazul unui asociat al președintelui Emmanuel Macron, care a ieșit din cursa pentru Primăria Parisului, după apariția unor imagini sexuale.

Susținerea față de Benjamin Griveaux (foto jos), chiar și de către rivalii politici, arată că francezii își păstrează principiul: viețile private ale politicienilor nu reprezintă un subiect public, scrie france24.com.

Un artist din Rusia și-a asumat responsabilitatea pentru distrubuirea imaginilor sexuale explicite cu Griveaux. În urma scandalului, politicianul iese din cursa pentru Primăria Parisului.

Politicienii au avertizat că oamenii nu vor mai dori să devină funcționari publici, dacă viața lor privată este în pericol. Prezentarea materialelor sexuale cu Griveaux reprezintă o amenințare la adresa tradițiilor democrației franceze, au semnalat aceștia.

„Nu încercăm să alegem sfinți în funcții”, a declarat Sebastien Chenu, purtător de cuvânt al partidului Adunarea Națională, de centru-dreapta, în mod curent un oponent al grupării lui Griveaux.

„Publicarea unor imagini intime pentru a distruge un adversar politici este de neiertat”, a declarat Jean-Luc Melenchon, fost candidat la președinția Franței.

Cotidianul Liberation a scris că Piotr Pavlenski, un artist rus, a sunat joi seară la redacție și a spus că se află în posesia unui clip video de la o persoană anonimă, care a avut o relație cu Griveaux.

Liberation a scris că Pavlenski a dorit să denunțe astfel „ipocrizia” lui Griveaux. „E o persoană care joacă acea carte a valorilor familiei, care spune că vrea să fie primarul familiilor și dă mereu exemplu soția și copiii săi. Dar face exact opusul”, a declarat artistul pentru Liberation.

Inchide