Carnagiu pe o autostradă din Croația: 11 persoane au murit în urma unui accident în care a fost implicat un autocar polonez

Carnagiu pe o autostradă din Croația: 11 persoane au murit în urma unui accident în care a fost implicat un autocar polonez
Sursa foto: Twitter
Publicat: 06/08/2022, 13:13

Mai multe zeci de pasageri au fost răniți și 11 persoane au murit, sâmbătă dimineaţă, într-un accident al unui autocar înmatriculat în Polonia, care a deviat de pe drum în nordul Croaţiei, a anunţat ministerul croat de Interne.

Cumplitul accident s-a produs pe o autostradă la aproximativ 60 kilometri nord de Zagreb, în timp ce autobuzul se îndrepta spre capitala Croaţiei, relatează AFP, preluat de News.ro.

„Potrivit primelor informaţii, 11 persoane au murit şi mai multe sunt rănite din cauză că un autobuz înmatriculat în Polonia a deviat de pe drum”, a scris pe Twitter ministerul, fără a preciza inițial naţionalitatea pasagerilor din acest autocar care se îndrepta către Zagreb.

Pasagerii erau pelerini catolici

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că sunt „cetăţeni străini”. „Autobuzul a deviat cursul şi a alunecat în şanţul de-a lungul autostrăzii”, a spus el, pentru AFP, adăugând că „mai multe zeci de pasageri au fost răniţi”.

Potrivit Sky News, ar fi vorba de 34 de răniți, iar cel mai probabil cauza accidentului este că șoferul a adormit la volan.

Potrivit sursei citate, pasagerii erau credincioși catolici care mergeau în pelerinaj la Medjugorje, locul unde se spune că au loc minuni, după ce Fecioara Maria s-a arătat unor tineri.

Toți turiștii erau cetățeni polonezi, au anunțat responsabilii din Croația.

Milioane de turişti merg în Croația în sezonul estival, în principal pe coasta Adriaticii. Turiştii polonezi sunt printre cei mai numeroşi de acolo, potrivit statisticilor, între ianuarie şi iulie, peste 580.000 de turişti polonezi au vizitat Croaţia.

De amintit că în iulie 2021, zece cetăţeni kosovari au murit într-un accident de autobuz pe o autostradă din estul Croaţiei.