Carnea de mistreț, considerată o delicatesă în Cehia, în pericol după ce aceștia au consumat ciuperci radioactive

Carnea de mistreț, considerată o delicatesă în Cehia, în pericol după ce aceștia au consumat ciuperci radioactive
Publicat: 23/02/2017, 12:32

În urma iernii reci, porcii mistreți au fost forțați de împrejurări să mănânce trufe false, adică ciuperci care cresc sub pământ. Acest tip de ciuperci pot să absoarbă un nivel ridicat din izotopul radioactiv Cesiu 137, mai ales că în urma dezastrului de la Cernobîl a fost eliberată o cantitate mare de Cesiu 137 care a ajuns în munții Sumava din Cehia, locul care este frecventat de porcii mistreți.

„Este, mai mult sau mai puțin, o problemă sezonală”, a declarat Jiri Drapal, de la Administrația Veterinară Națională din Cehia, scrie presa internațională.

Carnea de mistreț, care este considerată una dintre cele mai bune tipuri de carne din Cehia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase