Cartea prințului Harry, „Spare”, ar putea fi „începutul sfârșitului” monarhiei britanice. Avertismentul biografului oficial al regelui Charles, Catherine Mayer

Cartea prințului Harry, „Spare”, ar putea fi „începutul sfârșitului” monarhiei britanice. Avertismentul biografului oficial al regelui Charles, Catherine Mayer
Prințul Harry
Publicat: 09/01/2023, 11:41

Cartea prințului Harry, „Spare”, ar putea fi „începutul sfârșitului” monarhiei britanice, avertizează biograful oficial al regelui Charles, Catherine Mayer. Ea consideră că acuzațiile de agresiune, rasism și misoginie, aduse de prințul Harry Casei Regale, precum și diferența de clasă susținută de monarhie se vor combina în cele din urmă pentru a produce o scădere a susținerii cetățenilor pentru familia regală, dacă nu sunt abordate problemele.

Mayer afirmă că furia față de rasismul, misoginia și bogăția în familia regală pot submina consimțământul public pentru o monarhie.

Implicațiile „absolut catastrofale” ale atacurilor asupra comportamentului familiei regale ale ducelui de Sussex sunt ignorate, este de părere Catherine Mayer, expert regal și biograful regelui Charles.

Publicarea timpurie a ediției spaniole a cărții „Spare” a pus accentul pe ciocnirile de personalitate, unele dintre ele alimentate de „mașinăria” regală de publicitate, iar acest lucru ar putea amenința monarhia constituțională, indiferent dacă publicul britanic solicită sau nu o astfel de schimbare, crede Mayer, citată de The Guardian.

„Este probabil ceva care va marca începutul sfârșitului monarhiei”

„Este probabil ceva care va marca începutul sfârșitului monarhiei și despre asta ar trebui să discutăm. Este important având în vedere lipsa de încredere în stat în acest moment și o ascensiune a politicii de dreapta. Membrii familiei regale au alimentat furia față de rasism, misoginie și bogăție. Aceasta este, până la urmă, o instituție care reprezintă inegalitatea, așa că sunt lucruri uriașe în joc”, este de părere biograful regelui.

Mayer, a cărui carte „The Heart of a King” a fost supusă unor scurgeri și distorsiuni de securitate similare înainte de publicare când a apărut în 2015, susține că întrebările fundamentale ridicate de Harry în serialul Netflix și în noua carte, pe lângă interviurile sale cu Oprah Winfrey și cu Tom Bradby, sunt doar niște eschive.

Aceasta consideră că acuzațiile de agresiune, rasism și misoginie, aduse de prințul Harry Casei Regale, precum și diferența de clasă susținută de monarhie se vor combina în cele din urmă pentru a produce o scădere a susținerii cetățenilor pentru familia regală, dacă nu sunt abordate problemele.

„Aceasta nu este doar o poveste cu o celebritate. Vorbim despre statutul unei instituții semnificative a statului, cu puteri semnificative și finanțare semnificativă a contribuabililor, așa că fie că ești pro, fie anti-monarhie, merită să fie luată în considerare cu seriozitate”, arată sursa citată.

Prințul Harry susține că William l-a agresat fizic: ”M-a prins de guler și m-a trântit la podea”

Prințul Harry l-a acuzat pe fratele său, William, că l-a agresat fizic după o ceartă legată de căsătoria sa cu actriţa Meghan Markle, scrie The Guardian, care a avut acces la cartea sa autobiografică ”Spare” (Rezervă) ce urmează să fie publicată în curând.

Ziarul britanic susține că a văzut o copie anticipată volumului, carte în care Ducele de Sussex, ar fi afirmat că fratele său William, Prințul de Wales, l-a doborât la podea în timpul unei altercații. Presupusa încăierare a avut loc după o conversație între cei doi frați, în timpul căreia William, moștenitorul tronului britanic, a numit-o pe Meghan Markle ”dificilă”, ”nepoliticoasă” și ”abrazivă”, potrivit The Guardian.

Confruntarea a escaladat până când William ”m-a prins de guler, mi-a rupt colierul și… m-a doborât la podea”, scrie The Guardian, citând din declarațiile lui Henry.

Scena despre care Harry spune că a dus la răni vizibile la spate, este curpinsă în cartea care va fi publicată în toată lumea săptămâna viitoare și este probabil să stârnească o furie serioasă pentru familia regală britanică.

Titlul cărții provine dintr-o zicală veche din cercurile regale și aristocratice: că primul fiu este un moștenitor al titlurilor, puterii și averii, iar un al doilea este, prin urmare, o rezervă, dacă i se întâmplă ceva primului născut.

M-a prins de guler, rupându-mi colierul și m-a trântit la podea

Articolul din The Guardian exprimă versiunea lui Harry a evenimentelor, în care William ajunge la casa de atunci a lui Harry și Meghan, Nottingham Cottage de pe terenul Palatului Kensington, pentru a discuta despre ”întreaga catastrofă a relației lor și a luptelor cu presa”.

Harry susține că William l-a atacat după ce i-a oferit apă și a încercat să tempereze un schimb de replici aprins.

„A pus apa jos, mi-a spus alt nume, apoi a venit la mine. Totul s-a întâmplat atât de repede. Deci foarte repede. M-a prins de guler, rupându-mi colierul și m-a trântit la podea. Am aterizat pe castronul câinelui, care a crăpat sub greutatea mea, iar bucățile m-au tăiat. Am stat acolo o clipă, amețit, apoi m-am ridicat în picioare și i-am spus să iasă”.

Cartea „Spare” urmează să fie lansată pe 10 ianuarie.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția