Caz șocant în India: un copil a fost omorât în bătaie de profesorul său de la școală! Motivul, absolut halucinant

Caz șocant în India: un copil a fost omorât în bătaie de profesorul său de la școală! Motivul, absolut halucinant
Caz șocant în India: un copil a fost omorât în bătaie de profesorul său de la școală! Motivul, absolut halucinant / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 26/09/2022, 22:43

Un caz petrecut în India a șocat întreaga comunicat locală. Potrivit Reuters, profesorul unei școli din statul Uttar Pradesh l-a omorât în bătaie pe un băiat din cauza unei greșeli de ortografie!

Incidentul are în prim-plan copilul unei familii din cea mai joasă castă socială hindusă, notează sursa citată.

Comunitatea Dalit reclamă rele tratamente

Din cele reclamate de rude, băiatul a decedat luni, 26 septembrie, după ce a fost bătut cu un băț de profesorul său de la școală pe motiv că a făcut o greșeală de ortografie în timpul orelor.

Tânărul este Nikhit Kumar, un adolescent de numai 15 ani, scrie Reuters. El a fost transportat de urgență la spitalul din districtul Auriya, în nordul statului Uttar Pradesh, dar medicii de acolo nu l-au mai putut salva. Din câte se pare, profesorul i-a aplicat pedeapsa corporală în campusul unei școli private.

„La început, nepotul meu a fost bătut cu brutalitate de către profesor și apoi a fost abuzat, deoarece suntem daliți”, a acuzat Rishi Kumar, unchiul băiatului.

În sistemul indian de caste hinduse, comunitatea Dalit se află pe cea mai joasă treaptă.

Poliția a anunțat că a deschis o investigație în acest caz. Șeful poliției din Auriya a precizat că familia a înaintat o plângere penală. Pentru a confirma cauza decesului, medicii efectuează o autopsie. „Poliția încearcă să dea de urma profesorului, deoarece acesta a dispărut” și este căutat în toată India, a dezvăluit Charu Nigam, șeful poliției districtuale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase