Cazul Bodnariu a ajuns în Parlamentul European

Cazul Bodnariu a ajuns în Parlamentul European
Publicat: 15/01/2016, 12:57

Eurodeputații PSD arată, în documentele amintite, că, deși Norvegia nu este stat membru al Uniunii Europene, Marius Bodnariu este cetățean al UE și trebuie să beneficieze de protecție din partea instituțiilor europene, informează PSD într-un comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

De asemenea, eurodeputații PSD insistă pe necesitatea ca autoritățile norvegiene să dea dovadă de mai multă transparență în acest caz. „E nevoie de mai multă transparență, mai mult acces la informații și mai bună cooperare a autorităților norvegiene în relația cu un cetățean al UE și familia acestuia. Lipsa de transparență, în special în situații atât de complicate, este nu numai un obstacol, ci și o sursă de probleme pentru o familie care are atât de mult de suferit”, subliniază apelul.

„Uniunea Europeană rămâne un actor relevant la nivel global datorită hotărârii cu care își apără valorile. Protejarea relației dintre părinți și copii și sprijinul pentru familie este una dintre aceste valori prețuite. Avem încredere că o mai mare transparență poate face mai multă lumină în acest caz și o astfel de cerere către autoritățile norvegiene, venită din partea dumneavoastră, ar putea determina aceste autorități să fie mai deschise în interacțiunea cu publicul și cu familia Bodnariu, creând astfel posibilitatea de rezolvare a problemei, în interesul celor cinci copii”, arată eurodeputații PSD.

Ambasadorul României la Oslo, Adrian Gabriel Davidoiu, consulul ambasadei, Mihai Oprescu și un expert trimis din centrala MAE au avut o întâlnire marți cu familia Bodnariu și cu avocatul acesteia, a anunțat MAE, care precizează că minorii vor putea fi vizitați de consul.

Diplomații români au avut o serie de întâlniri pe tema cazului familiei Bodnariu, inclusiv cu reprezentanți ai Ministerului norvegian de Externe și ai Ministerul Copiilor, Egalității și Incluziunii Sociale din Norvegia, dar și cu familia.

„Familiei Bodnariu i s-au recomandat alți doi avocați norvegieni, care s-au ocupat în trecut de cazuri similare și care pot colabora cu avocatul familiei. Din discuție a rezultat că sesizările privind eventuale abuzuri ale Barnevernet pot fi adresate doar de familie, prin avocat, către instituția Fylkesmannen, care este reprezentantul autorităților centrale în teritoriu”, a declarat miercuri Raluca Lunculescu, purtătorul de cuvânt al MAE.

Partea norvegiană a dat asigurări că există „garanții proceasule pentru părinți” și a reiterat faptul că ancheta Barnevernet nu a pus în discuție aspecte de natură religioasă, fapt confirmat și de familie.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...