CAZUL GEORGE FLOYD. Atac fără precedent. Fostul președinte vorbește deschis despre rasismul din America!

Redactor:
Gandul
CAZUL GEORGE FLOYD. Atac fără precedent. Fostul președinte vorbește deschis despre rasismul din America!
CAZUL GEORGE FLOYD. Atac fără precedent. Fostul președinte vorbește deschis despre rasismul din America! / Sursa FOTO: https://upload.wikimedia.org

Cazul George Floyd aduce în scenă și voci din politică despre care nu se mai știa nimic de ceva vreme. Fostul preşedinte George W. Bush a cerut Americii să îşi analizeze fără concesii „eşecurile tragice”, menţionând nedreptatea rasială ce subminează societatea civilă.

„Rămâne un eşec şocant faptul că mulţi afro-americani, în special tineri, sunt hărţuiţi şi ameninţaţi în propria ţară”, a scris George W. Bush într-un comunicat generat de criza provocată în societatea americană de moartea afro-americanului George Floyd, sufocat sub genunchiul unui poliţist alb din Minneapolis.

„Această tragedie, care face parte dintr-o serie lungă de tragedii similare, ridică o întrebare de neevitat: cum să punem capăt rasismului sistemic în societatea noastră?”, se întreabă fostul preşedinte american (2001-2009).

„Este timpul ca America să examineze eşecurile noastre tragice”, a subliniat George W. Bush, citat de NBC.

Moartea lui George Floyd a indignat întreaga Americă şi a stârnit proteste în în toată ţara, care ulterior au degenerat în revolte.

Deşi nu menţionează numele preşedintelui SUA, Donald Trump, fostul preşedinte republican insistă mult asupra necesităţii de a asculta „vocile celor care suferă„.

„Cei care încearcă să reducă la tăcere aceste voci nu înţeleg sensul Americii”, scrie el, subliniind necesitatea imperativă de a da dovadă de empatie: „Eroii Americii, de la Frederick Douglass la Harriet Tubman, Abraham Lincoln sau Martin Luther King Jr sunt eroi ai unităţii”.

Inchide