Ce efect au gafele lui Trump asupra americanilor. SURPRIZA dintr-un sondaj care arată cât de popular este acum președintele SUA

Publicat: 20/08/2017, 09:28

Cei mai mulți dintre cei care îl susțin pe Donald Trump spun că „absolut niciodată” nu vor înceta să-l susțină. Majoritatea celor care au urcat în barca magnatului odată cu alegerile prezidențiale din SUA declară categoric că nu vor trece în altă tabără niciodată, „orice s-ar întâmpla” și că„absolut niciodată” nu vor înceta să-l susțină.

Un procent aproape identic, de 57%, dintre cei care nu sunt de acord cu Trump arată că nici acești oameni nu au de gând să-și schimbe cumva percepția referitor la performanțele președintelui. Pe scurt, asta înseamnă că majoritatea americanilor (53%) recunosc că opinia lor referitoare la președintele țării este total și ireversibil înrădăcinată.

Interviurile folosite în cadrul acestui sondaj au fost realizate atât înainte, cât și după protestele violente care au avut loc în weekendul trecut la Charlottesville, însă înainte de conferința de presă de marți a magnatului în care a făcut afirmațiile controversate prin care a blamat „ambele tabere” pentru evenimentele care au făcut înconjurul lumii.

Până acum, Trump și-a conservat în mare parte susținerea venită din tabără republicană, cu toate că aceasta a scăzut ușor comparativ cu ziua învestirii în funcție. Toate acestea în condițiile în care președintele a defilat cu suportul pe care l-a primit în campanie, plusând cu afirmații potrivit cărora cei care sunt de partea lui îi vor rămâne alături indiferent ce s-ar întâmpla. „Aș putea să mă așez în mijlocul 5th Avenue și să împușc pe cineva și tot n-aș pierde voturi”, spunea magnatul într-un miting electoral din statul Iowa în luna ianuarie.

Astăzi, majoritatea celor din ambele tabere – 53% dintre republicani și democrați – spun că nu-și pot imagina o situație care să-i facă să-și schimbe radical opinia despre Donald Trump (fie ea una favorabilă, fie una negativă). Mai mult 55% dintre americanii de culoare arată că nimic nu poate să-i facă să fie de acord cu președintele SUA.

Cine sunt cei mai puternici susținători ai lui Trump? Femeile care sunt de acord cu liderul american au fost cele care au spus în cea mai mare proporție că nu-și vor schimba părerea: 72% dintre cele care îl sprijină pe magnat declară că nu-și vor modifica orientarea niciodată, în comparație cu 54% dintre bărbații aflați de aceeași parte a baricadei. În plus, 68% dintre susținătorii peste 55 de ani arată că nu vor înceta să fie alături de Donald Trump, la fel ca și 67% dintre cei care au absolvit liceul și 67% dintre aceia care câștigă mai puțin de 50.000 de dolari pe an.

Recent, Trump a intrat în vizorul ambelor tabere după ce a întârziat să-i condamne și să-i critice imediat pe naționaliștii albi, după evenimentele care au avut loc în Charlottesville, Virginia. Acesta a mai spus și că la protestele respective au participat „oameni foarte buni” care au îngrijorări legitime referitoare la înlăturarea statuilor comemorative ale Confederației.

Donald Trump a fost criticat dur pentru că nu a condamnat clar un marș violent organizat de o mișcare care promovează supremația albilor. După atacul cu vehicul comis în Charlottesville (Virginia), vizând participanți la un protest față de un marș în favoarea supremației rasei albe, incident soldat cu un mort și 19 răniți, Donald Trump afirmase inițial că vina aparține „mai multor părți”.

Ulterior, acesta a revenit, declarând că rasismul „este rău”, a declarat luni seară președintele SUA, Donald Trump, în tentativa de a se distanța clar de grupuri care susțin supremația rasei albe, în contextul violențelor rasiale izbucnite în statul Virginia.

„Rasismul este rău”, a declarat Donald Trump, condamnând mișcări neonaziste, formate din „infractori și asasini”. „Cei care răspândesc violențele în numele bigotismului lovesc în inima Americii. Toți cei care au acționat în mod ilegal în Charlottesville și care au comis violențe rasiste vor fi trași la răspundere. (…) Condamnăm în cei mai duri termeni manifestările de ură, bigotism și violență. Aceste lucruri nu își au locul în America. Indiferent de culoarea pielii, trăim toți sub aceleași legi. Onorăm toți același drapel. Și suntem făcuți toți de același Dumnezeu atotputernic”,a afirmat Donald Trump, la Casa Albă, citat de Associated Press.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului