Ce îi sperie pe americani mai mult decât sărăcia

Redactor:
Silviu Bănilă
Ce îi sperie pe americani mai mult decât sărăcia
Sondajul Gallup a fost realizat înaintea anunțului de luni, potrivit căruia 51 de persoane au fost scoase de pe listele medicale speciale în Texas, după ce nu au prezentat simptomele Ebola timp de 21 de zile.

Sondajul Gallup a fost realizat înaintea anunțului de luni, potrivit căruia 51 de persoane au fost scoase de pe listele medicale speciale în Texas, după ce nu au prezentat simptomele Ebola timp de 21 de zile. Alți pacienți se află încă sub supravegherea autorităților.

În SUA, trei persoane au fost diagnosticate cu virusul Ebola, care a ucis peste 4.500 de persoane la nivel global. Liberia, Guineea și Sierra Leone au înregistrat cel mai mare număr de victime.

Miercuri, Organizația Mondială a Sănătății se va reuni de urgență, pentru a discuta despre epidemia de Ebola în creștere din Africa de Vest. Comitetul poate recomanda restricții comerciale și de călătorie în zonele afectate de Ebola.

Principala întrebare la care au răspuns americanii intervievați de Gallup a fost: „Care credeți că este principala problemă cu care se confruntă în prezent America?”

Economia șubredă (17%), nemulțumirea față de guvern (16%), șomajul (10%), sistemul de sănătate publică (8%), imigranții (7%), deficitul bugetar/ federal (5%) se numără printre principalele probleme constatate de americani.

Cetățenii din SUA mai sunt îngrijorați de declinul moral (5%), Ebola (5%), situația din Irak/ Ascensiunea Statului Islamic (5%), educația (5%), lipsa banilor (3%), sărăcia/ foametea/ oamenii străzii (3%), terorismul (3%), rasismul (3%) și infracționalitatea/ violența (3%).

După ce a atins un vârf de 15% în intervalul iulie-august 2014, problema imigrației a devenit mai puțin importantă pentru americani (7% – luna octombrie).

Rezultatele sondajului Gallup se bazează pe interviurile telefonice realizate în intervalul 12-15 octombrie 2014 în rândul a 1.017 adulți cu vârste de peste 18 ani, care locuiesc într-unul din cele 50 de state americane și Districtul Columbia.

Inchide