Ce s-a întâmplat cu avionul solar care trebuia să traverseze Oceanul Pacific. Nu a ajuns decât până deasupra Japoniei: ”Tot ce puteam face a fost făcut”

Publicat: 02/06/2015, 08:12

Propulsat doar cu ajutorul energiei solare, avionul Solar Impulse 2 decolase în cursul nopții de sâmbătă spre duminică din orașul Nanjing (estul Chinei), în încercarea de traversare a Oceanului Pacific cu destinația Hawaii, avându-l la manșă pe pilotul elvețian Andre Borschberg, 62 de ani.

Solar Impulse 2 ‘a aterizat cu succes la Nagoya, mulțumită sprijinului autorităților japoneze’, a postat pe Twitter, pe contul pilotului @andreborschberg, echipa Solar Impulse.

Anterior, echipa Solar Impulse anunțase că din cauza condițiilor meteo nefavorabile avionul va face o aterizare intermediară la Nagoya.

‘Tot ce putem face, a fost făcut. Nu putem controla vremea’, a anunțat luni, înainte de aterizare, partenerul de zbor al lui Andre Borschberg, Betrand Piccard.

Solar Impulse 2, pe aripile căruia se sunt instalate 17.000 de celule fotovoltaice, a plecat în 9 martie din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) într-un tur al lumii care își propune să promoveze energiile regenerabile și îndeosebi energia solară. A făcut escale în sultanatul Oman, în India, Myanmar, China, fiind pilotat alternativ de Andre Borschberg și exploratorul elvețian Bertrand Piccard, scrie Agerpres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase