Ce s-a întâmplat cu femeia care a ucis o româncă în Emiratele Arabe Unite

Ce s-a întâmplat cu femeia care a ucis o româncă în Emiratele Arabe Unite
Publicat: 29/06/2015, 14:55

Femeia, care potrivit poliției ar fi fost radicalizată pe Internet, a ucis o educatoare identificată ca fiind Ibolya Ryan, de origine română, mama unor gemeni în vârstă de 11 ani, înjunghiind-o într-o toaletă la un centru comercial din Abu Dhabi. Al-Arabiya nu a precizat numele femeii, dar presa locală a identificat-o drept Ala’a Badr Abdullah al-Hashemi, în vârstă de 30 de ani.

Ryan, în vârstă de 47 de ani, era cetățean american și a fost formată în Statele Unite, fiind repartizată în EAU în septembrie 2013. Potrivit unei înregistrări video, ea a fost ucisă de o persoană care purta robă tradițională și văl integral.

Femeia poate fi văzută cum se plimbă liniștită în mall, după care ia un ziar și dispare pe un hol. După o oră și jumătate, ea reapare și fuge către un lift. O femeie încearcă să o oprească să intre în lift, dar se retrage. Persoana suspectă iese apoi grăbită din mall. Un oficial a declarat că o „luptă” a avut loc între victimă și atactor în toaleta femeilor chiar înainte de înjunghiere.

Emiratele Arabe Unite, o federație de șapte state, este un aliat al occidentalilor, o țară în care numărul străinilor este mai mare ca al populției locale și care se prezintă drept un „paradis” într-un Orient Mijlociu afectat de conflicte. EAU face parte din coaliția condusă de Statele Unite împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Irak și Siria.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase