Cel puțin 13 persoane au fost ucise într-un atac armat produs într-un bar din Mexic

Redactor:
Marinela Sarbu
Cel puțin 13 persoane au fost ucise într-un atac armat produs într-un bar din Mexic
Cel puțin 13 persoane au fost ucise într-un bar din orașul Minatitlan, în statul Veracruz din Mexic, au declarat vineri autoritățile, într-una dintre cele mai grave atacuri armate care au lovit Mexicul de la preluarea mandatului de către președintele Andres Manuel Lopez Obrador, relatează Reuters.

Atacatori neidentificați au deschis focul vineri seară, după ce au venit să caute un bărbat într-un bar din sud-estul orașului Minatitlan, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului din Veracruz.

Șapte bărbați, cinci femei și un copil au murit în timpul atacului, care a avut loc aproape de rafinăria de petrol a lui Minatitlan, una dintre cele șase deținute de compania de stat Petroleos Mexicanos (Pemex). Alte patru persoane au fost rănite, a anunțat guvernul de stat într-o declarație.

Motivul atacului nu este cunoscut, a precizat purtătorul de cuvânt.

Bărbatul pe care îl căutau atacatorii au fost identificat ca fiind proprietar al unui bar în oraș, au transmis autoritățile. Atacul a avut loc în timpul unei sărbători de familie.

Nu se cunoaște momentan dacă bărbatul căutat era cel care deținea barul în care a avut loc atacul și nici dacă era prezent în acel moment.

Hugo Gutierrez, șeful serviciului public de securitate din Veracruz, a declarat pe Twitter că a fost lansată o operațiune de prindere a persoanelor responsabile pentru asasinate.

Lopez Obrador a preluat mandatul în decembrie promițând reducerea violenței în Mexic, unde mai mult de 200.000 de persoane au fost ucise de la sfârșitul anului 2006 în războaie brutale pentru teritorii între cartelurile de droguri și confruntările lor cu forțele de securitate.

 

Inchide