Cel puțin șase persoane au murit în urma unei avalanșe produse în Everest

Redactor:
Iuliana Enache
Cel puțin șase persoane au murit în urma unei avalanșe produse în Everest
O avalanșă a provocat moartea a cel puțin șase persoane, vineri dimineața, în Everest, probabil șerpași nepalezi care pregăteau accesul pe vârf cu puțin timp înainte de începutul sezonului de ascensiuni, au anunțat oficialii, citați de AFP.

„Salvatorii au recuperat deja patru cadavre și încearcă să extragă alte două, care sunt îngropate în zăpadă”, a declarat Ang Tshering Sherpa, președintele Asociației de alpinism din Nepal.

Avalanșa s-a declanșat la ora locală 06.45 (04.00 ora României), la aproximativ 5.800 de metri altitudine, într-o zonă supranumită „popcorn field”, care duce la ghețarul Khumbu, a adăugat el.

Numeroși alpiniști sunt răniți, a precizat el, fără a oferi cifre.

Un oficial din cadrul Ministerului Turismului, a declarat pentru AFP sub acoperirea anonimatului că victimele sunt de origine nepaleză și pregăteau accesul către culme înainte de vârful sezonului, care începe la sfârșitul lui aprilie.

„Știm că 14 alpiniști nepalezi duceau echipamente și bagaje în această zonă dar nu știm deocamdată câți dintre ei au fost afectați”, a declarat el.

Un oficial din cadrul unei agenții de alpinism americane a declarat pentru CNN că avalanșa s-a produs în timp ce șerpașii pregăteau accesul pentru alpiniști.

Inchide