CELE DOUĂ FEȚE ALE LUI HILLARY. Wikileaks: Cum a ajuns Clinton să susțină în discursuri private idei în totală opoziție cu cele din campania electorală

CELE DOUĂ FEȚE ALE LUI HILLARY. Wikileaks: Cum a ajuns Clinton să susțină în discursuri private idei în totală opoziție cu cele din campania electorală
Publicat: 15/10/2016, 14:07

Potrivit unor documente dezvăluite de site-ul WikiLeaks și citate de Institutul canadian Global Research și de NewObserveronline.com, într-un email datat 31 decembre 2012, pe tema negocierilor marilor puteri cu Iranul, Hillary Clinton afirma: „Cel mai bun mod de a ajuta Israelul să scape de riscul capabilităților nucleare iraniene este să ajutăm poporul din Siria să înlăture de la putere Administrația Bashar al-Assad. (…) Relația strategică dintre Iran și regimul Bashar al-Assad permite Iranului să submineze securitatea Israelului, nu printr-un atac direct, care nu s-a produs deloc în cele trei decenii de ostilități dintre Iran și Israel, ci prin intermediarii din Liban, precum mișcarea Hezbollah, susținuți, înarmați și antrenați de Iran cu ajutorul Siriei”.

Existența informației pare să fi fost confirmată de către Departamentul de Stat american, care, în urma dezvăluirilor WikiLeaks, a declasificat documentul F-2014-20439, nr. C05794498.

Un alt email atribuit fostului secretar de Stat Hillary Clinton relevă că motivul intervenției militare occidentale pentru înlăturarea regimului libian condus de Muammar Kadhafi ar fi fost blocarea planurilor acestuia de a oferi fonduri pentru a crea organizații financiare independente în cadrul Uniunii Africane, informează Institutul canadian Global Research.

În ultimele luni, site-ul WikiLeaks a dezvăluit zeci de mii de emailuri ale echipei democrate de campanie electorală. Echipa lui Hillary Clinton a acuzat că emailurile obținute de WikiLeaks sunt parte a unei campanii a Rusiei de a influența campania electorală prezidențială din Statele Unite.

Conform altui email, Hillary Clinton, candidatul democrat la președinție, a afirmat într-un discurs privat că Statele Unite ar putea „înconjura China cu sisteme antirachetă” în cazul în care Beijingul nu va forța Coreea de Nord să abandoneze programul nuclear, informează site-ul agenției Associated Press. În cazul în care Coreea de Nord reușește să obțină tehnologie balistică și nucleară, „ar putea amenința nu doar aliații americani din Pacific, ci și, teoretic, Arhipelagul Hawaii și Coasta de vest a SUA”, a declarat Hillary Clinton într-un discurs privat rostit în anul 2013, potrivit site-ului WikiLeaks. „Vom înconjura China cu sisteme antirachetă. Vom intensifica prezența navală în zonă. Așa că transmitem Chinei să fie realistă. Fie controlează Coreea de Nord, fie noi ne vom apăra”, a subliniat Clinton. China a criticat dur recenta decizie a Statelor Unite de a instala un sistem antirachetă în Coreea de Sud.

Un email obținut de WikiLeaks și citat de BBC surprinde un schimb de mesaje între Jennifer Palmieri, actualul director de comunicare al echipei lui Clinton, și analistul liberal John Halpin, care ironizau faptul că magnatul media Rupert Murdoch își crește copiii în conformitate cu doctrina religioasă romano-catolică.

Potrivit Huffington Post și BBC, discursurile private rostite de Hillary Clinton în mediile corporatiste pledează pentru programe de austeritate și pentru tipuri de activități comerciale care sunt în contradicție cu ideile expuse în campania electorală prezidențială.

Discursurile private reprezintă o sursă importantă de venit pentru Hillary Clinton, candidatul democrat în scrutinul prezidențial din noiembrie. Hillary Clinton a refuzat să publice stenogramele discursurilor rostite la companii precum Goldman Sachs, Morgan Stanley și General Electric. Însă unele discursuri rostite de politicianul democrat în medii corporatiste au fost dezvăluite de site-ul WikiLeaks.

Într-un discurs plătit susținut la Morgan Stanley în aprilie 2013, Hillary Clinton lăuda platforma de austeritate propusă de fostul senator republican Alan Simpson și de Erskine Bowles, directorul companiei care a organizat evenimentul. „Simpson și Bowles au propus cadrul adecvat. Trebuie să limităm cheltuielile, trebuie să avem venituri adecvate, trebuie să stimulăm creșterea economică”, afirma Hillary Clinton în discursul pentru care a primit 225.000 de dolari.

Planul Simpson-Bowles prevedea reducerea indemnizațiilor sociale, o temă care nu apare prea des în programul Partidului Democrat din SUA, o formațiune de centru-stânga. Însă, în campania electorală, Hillary Clinton și-a schimbat abordarea, denunțând austeritatea și angajându-se să nu diminueze indemnizațiile sociale. În plus, candidatul democrat pledează pentru creșterea investițiilor bugetare în sensul dezvoltării infrastructurii.

Echipa de campanie democrată nu a confirmat autenticitatea emailurilor, avertizând că unele mesaje au fost falsificate, în cadrul unei presupuse campanii de Moscovei de a influența campania din SUA în favoarea controversatului candidat republican, Donald Trump.

Administrația Statelor Unite a formulat acuzații oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și legislative.

În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susținuți de Administrația de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcția de președinte, Hillary Clinton, se confruntă cu republicanul Donald Trump. „Avem motive să credem, date fiind scopul și sensibilitățile acestor eforturi, că aceste activități puteau fi autorizate doar de oficiali de rangul cel mai înalt din Rusia”, a transmis Administrația SUA. Comunicatul Departamentului pentru Securitatea Internă și al Biroului directorului serviciilor de informații atribuie atacurile serverelor unor companii ruse. „Aceste furturi de informații și dezvăluiri au rolul efectuării unor ingerințe în procesul electoral din SUA. Suntem în măsură să atribuim aceste activități Administrației Rusiei”, precizează comunicatul.

Președinția Rusiei a calificat drept „absurde” acuzațiile Statelor Unite. „Nu există nicio dovadă pentru aceste acuzații grave. Sunt acuzații fabricate de cei care execută acum ordinele politice de la Washington, continuând să alimenteze isteria rusă fără precedent”, a precizat Riabkov. Moscova a reiterat disponibilitatea de a coopera cu Washingtonul pentru combaterea infracționalității cibernetice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”