Cele mai cunoscute cazuri de sechestrare a unor femei și pedepsele primite de răpitorii lor

Cele mai cunoscute cazuri de sechestrare a unor femei și pedepsele primite de răpitorii lor
Publicat: 08/05/2013, 00:22
Actualizat: 02/02/2019, 22:09

Descoperirea într-o casă din Cleveland, în Statele Unite, a trei femei răpite și ținute în captivitate de aproximativ zece ani amintește de alte cazuri de femei sechestrate timp de mai mulți ani, relatează AFP.

STATELE UNITE: Pe 26 august 2009, Jaycee Dugard, în vârstă de 29 de ani, este găsită „într-o stare de sănătate bună” în grădina unei case, în regiunea San Francisco, după ce a fost sechestrată de către un cuplu timp de 18 ani, perioadă în care a avut doi copii cu răpitorul. Ea a fost răpită pe 10 iunie 1991, la vârsta de 11 ani, în prezența bunicului său, în timp ce aștepta autobuzul, de către Phillip Garrido, care circula cu o mașină. Phillip și Nancy Garrido au fost condamnați la închisoare pe viață.

Cazul a provocat discreditarea aparatului judiciar californian, deoarece, în timpul sechestrării, Garrido se afla sub control judiciar pentru un caz de viol anterior. Statul californian a acordat victimei despăgubiri în valoare de 20 de milioane de dolari.

În iunie 2002, la Salt Lake City (Utah, vest), Elizabeth Smart, în vârstă de 14 ani, este răpită noaptea de către un bărbat înarmat, dintr-o cameră în care se afla împreună cu sora sa mai mică. Adolescenta, sechestrată și violată în mod repetat timp de nouă luni, a fost găsită în martie 2003, la aproximativ 20 de kilometri de casă. Răpitorul, Brian David Mitchell, a fost condamnat în mai 2011 la închisoare pe viață.

AUSTRIA: Pe 23 august 2006, Natascha Kampusch, în vârstă de 18 ani, este găsită rătăcind pe străzile din regiunea Vienei, după ce a scăpat dintr-un adăpost subteran în care răpitorul ei a sechestrat-o timp de opt ani. Tânăra austriacă a fost răpită pe 2 martie 1998, pe drumul către școală, la periferia Vienei, pe când avea vârsta de zece ani, de către un dezechilibrat, Wolfgang Priklopil, în vârstă de 35 de ani. Răpitorul s-a sinucis în ziua apariției tinerei, aruncându-se sub un tren.

Tot în Austria, Elisabeth Fritzl a fost sechestrată și violată timp de 24 de ani de către tatăl ei, Josef Fritzl, în pivnița casei familiei, la Amstetten, la aproximativ 150 de kilometri vest de Viena. Scandalul a izbucnit în aprilie 2008, odată cu spitalizarea unuia dintre cei șapte copii din relația incestuoasă pe care a avut-o cu fiica sa. Josef Fritzl a fost condamnat la închisoare pe viață și plasat într-o instituție psihiatrică pentru sechestrarea și violarea fiicei sale, dar și pentru uciderea unui bebeluș născut din incest.

În ITALIA, în iunie 2008, într-o localitate din apropiere de Caserte, în regiunea Napoli, Maria Monaco, în vârstă de 47 de ani, sechestrată timp de 18 ani într-o cameră de către familia sa, ca pedeapsă pentru că a făcut un copil în afara căsătoriei, este eliberată de către carabinieri, în urma unui apel anonim. Ea a fost sechestrată de către mama, sora și fratele săi începând din 1990, după ce aceștia au aflat că era însărcinată cu un bărbat pe al cărui nume nu l-a spus niciodată.

Fiul nelegitim, în vârstă de 17 ani și jumătate, trăia normal și era școlarizat la momentul descoperirii mamei sale care, în schimb, trăia în condiții insalubre și suferea de tulburări psihice.

În JAPONIA, în ianuarie 2000, o tânără a fost găsită întâmplător, după ce a fost sechestrată peste nouă ani. Ea a fost răpită în noiembrie 1990, la vârsta de nouă ani, pe drum către școală, după care a fost sechestrată într-o cameră la etajul doi al casei răpitorului, în regiunea Niigata (nord-vest). Tânăra, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a fost descoperită de ambulanțieri veniți să îl caute pe răpitorul ei, pentru a-l plasa într-un mediu spitalicesc, la solicitarea mamei acestuia, care considera comportamentul acestuia „straniu”. El a fost condamnat în 2003 la 14 ani de închisoare.

LOTO 6/49, LOTO 5/40, JOKER și NOROC. Noi extrageri LOTO au loc joi, 9 mai. Report de peste 7 milioane de euro la LOTO 6/49

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?