Chinezii nu cred că fragmentul de fuselaj descoperit în Reunion aparține zborului MH370: ”Nu credem ce spune Malaezia”

Chinezii nu cred că fragmentul de fuselaj descoperit în Reunion aparține zborului MH370: ''Nu credem ce spune Malaezia''
Publicat: 06/08/2015, 11:33

Majoritatea pasagerilor de la bordul avionului Boeing 777, care a dispărut în martie 2014 la puțin timp de la decolarea din Kuala Lumpur, având la bord 239 de persoane, erau chinezi.

Aproximativ 12 persoane, rude ale celor dispăruți, s-au aflat marți în fața birourilor companiei aeriene malaeziene din Beijing. Căutările pentru găsirea avionului au fost fără rezultat până la găsirea unui fragment din aripă, săptămâna trecută pe insula Reunion. Premierul malaezian Najib Razak a afirmat că este vorba de un fragment din avion.

De la dispariția avionului, ce avea destinația Beijing, numeroase familii chineze au reafirmat că apropiații lor sunt în viață și reținuți undeva în pofida unor elemente care lasă să se înțeleagă că a fost vorba de un accident.

‘Malaezia dorește să evite să plătească daune majore familiilor pasagerilor dispăruți, în timp ce susține că a fost găsit un fragment din avionul dispărut pe insula Reunion și că a fost un accident. Nu credem ce spune Malaezia’, a afirmat un internaut pe rețeaua de socializare Sina Weibo. Autoritățile din Kuala Lumpur au fost aspru criticate în China pentru gestionarea crizei.

La rândul lor, autoritățile australiene au afirmat, joi, că sunt „sigure” că desfășoară la locul potrivit operațiunile de căutare a avionului care efectua zborul MH370 și că acesta va fi găsit, după confirmarea adusă de premierul malaezian că bucata de aripă descoperit aparține într-adevăr Boeingului companiei Malaysia Airlines dispărut din martie 2014, scrie Agerpres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase