Chinezii, revoltați pe rețeaua lor de socializare de videoclipul cu modul în care sunt „tratați” prizonierii de război ruși

Chinezii, revoltați pe rețeaua lor de socializare de videoclipul cu modul în care sunt „tratați” prizonierii de război ruși
FOTO - Captură video
Publicat: 29/03/2022, 01:49
Actualizat: 29/03/2022, 02:03

Un videoclip cu abuzul asupra prizonierilor de război în Ucraina a stârnit indignare pe rețeaua de socializare chineză Weibo. Utilizatorii săi cred că astfel de acțiuni seamănă cu comportamentul naziștilor.

Cel care a publicat videoclipului publicat susține că filmarea arată „acțiunile armatei ucrainene împotriva personalului militar al Federației Ruse”. În câteva ore, videoclipul a primit peste o mie de comentarii.

Majoritatea utilizatorilor de internet chinezi au condamnat ferm acțiunile armatei ucrainene în videoclip, menționând că acel comportament „încalcă Convenția de la Geneva privind tratarea prizonierilor de război”, iar acțiunile lor sunt crime de război.

Videoclipul arată cum militarii trag în picioarele prizonierilor. În același timp, în timpul torturii, aceștia îi întreabă pe militari despre locația și pozițiile Armatei Ruse. Toți prizonierii zac la pământ și nimeni nu le tratează rănile.

Videoclipul se termină cu încă trei soldați capturați, care sunt împușcați tot în picioare și întrebați „unde sunt ofițerii?”

Autoritățile din Ucraina au anunțat că au declanșat o anchetă, după apariția imaginilor, care au fost filmate de soldații ucraineni.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult