Cine este Kim Jong-un. Detaliile din adolescența liderului de la Phenian care prevesteau viitorul Coreei de Nord

Cine este Kim Jong-un. Detaliile din adolescența liderului de la Phenian care prevesteau viitorul Coreei de Nord
Publicat: 07/09/2017, 18:37
Actualizat: 08/09/2017, 08:12

Nam Sung-wook, cel care a supravegheat activitatea serviciului de informații sud-coreean timp de cinci ani, din 2008 până în 2013, a atras atenția asupra faptului că singura modalitate de a opri amenințarea crescândă a Coreei de Nord este „eliminarea” tânărului dictator, potrivit The Telegraph.

În cadrul unei întâlniri a politicienilor conservatori din Coreea de Sud, Nam Sung-wook a dat un exemplu al comportamentului pe care liderul nord-coreean îl avea în timpul studenției sale la o școală privată din Elveția.

Se pare că agenții sud-coreeni au înregistrat convorbirile telefonice ale lui Kim Jong-un și l-au auzit pe tânărul Kim, în vârstă de 15 ani pe atunci, țipând la prietena lui, scrie The Korea Herald.

„Am fost foarte șocat să aud cum Kim striga la prietena lui la telefon atunci când aceasta l-a rugat să renunțe la fumat. Această atitudine pe care a afișat-o în acea situație m-a făcut să mă gândesc că lucrurile vor deveni foarte complicate în momentul în care el va deveni ‘regele’ națiunii”, a spus Sung-wook.

De asemenea, există informații conform cărora Kim Jong-un s-a enervat foarte tare atunci când unchiul și mentorul său, Jang Song-thaek, a propus Chinei să sprijine o lovitură de stat pentru ca el să reușească să-l înlocuiască pe Kim cu fratele său vitreg, Kim Jong-nam.

Nam Sung-wook admite că liderul nord-coreean este un spirit aprig și fără scrpule, ceea ce face puțin probabilă retragerea Coreei de Nord din cursa amenințărilor și provocărilor în care a pornit.

El spune că și cel mai recent test balistic al nord-coreenilor este în mare parte atribuit caracterului sălbatic al lui Kim Jong-un, afirmând că dacă acesta din urmă nu va fi eliminat, aceste situații vor persista și pe viitor.

Kim Jong-un, deși cel mai tânăr dintre cei fii ai lui Kim Jong-il, a primit dreptul de a prelua conducerea republicii democrate Coreea de Nord după ce fratele său Kim Jong-nam a ieșit din grațiile tatălui în urma încercării de a intra în Japonia cu un pașaport fals pentru a vizita Disneyland-ul. Kim Jong-nam a fost asasinat în Malaezia în luna februarie 2017, cel mai probabil la comanda fratelui său.

Fratele mijlociu a fost si el retras din succesiune după ce a dezvoltat o afecțiune care îi provoca excesul de hormoni feminini în urma unui accident de circulație.

5 adevăruri ciudate despre Kim Jong-un

1. Știa să șofeze la vârsta de 3 ani – În școlile din Coreea de Nord copiii învață că liderul lor a fost un copil minune care la vârsta de 3 ani putea să conducă mașina și la 9 ani câștiga competiții de yachting.

2. A făcut o operație estetică – Regimul nord-coreean vrea ca Kim Jong-un să fie văzut de popor ca o reîncarnare a marelui lider Kim Il-sung. Așadar, cei au încercat să îl facă pe Kim să semene cât mai mult cu bunicul său.

3. Este obsedat de brânză – În 2014, s-a spus că Kim Jong-un este grav bolnav, starea sa fiind atribuită unei dependențe de brânză, dezvoltată în timpul studenției, în Elveția.

4. A cucerit cel mai înalt munte al Coreei de Nord – În aprilie 2015, Kim Jong-un a cucerit Paektu, cel mai înalt munte din Coreea de Nord îmbrăcat în costum și încălțat cu pantofi eleganți, potrivit presei de la Phenian. Paektu are 2.744 metri înălțime.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase