Cine este taximetristul din Liverpool, care a reușit să prevină un atac terorist. A devenit erou naţional în Marea Britanie

Cine este taximetristul din Liverpool, care a reușit să prevină un atac terorist. A devenit erou naţional în Marea Britanie
O mașină a explodat în fața unui spital din Liverpool / Sursă Foto: Twitter @NY_ACTIONS
Publicat: 15/11/2021, 23:46
Actualizat: 15/11/2021, 23:48

Un şofer de taxi a devenit erou naţional în Marea Britanie, după ce a reuşit să prevină un atentat terorist. A luat în maşină un client, dar acesta plănuia să se detoneze într-un loc aglomerat din Liverpool. Teroristul nu a reuşit, însă, să îşi ducă planul la bun sfârşit, pentru că șoferul şi-a dat seama că ceva este în neregulă şi l-a încuiat pe atentator în maşină. În urma incidentului, Marea Britanie a ridicat nivelul alertă teroristă la sever, ceea ce înseamnă ca posibilitatea unui nou atac este foarte mare.

Pe noul erou al Regatului Unit îl cheamă David Perry, are 45 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Colegii taximetrişti, dar şi localnici din Liverpool au creat o pagină de donaţii, unde s-au strâns deja peste 15.000 de lire sterline.

Taximetristul David Perry (45 de ani) / FOTO: Profimedia

Potrivit observatornews.ro, care citează presa britanică, David Perry va fi cel mai probabil decorat şi de regina Elisabeta a II-a.

Filmul incidentului

Duminică, în jurul prânzului, un taxi a intrat în viteză în curtea spitalului din Liverpool, sub privirile nedumerite ale paznicilor. În momentul în care a ajuns în faţa intrării, în timp ce era încă în mers, autoturismul a explodat.

Doi dintre paznici au alergat către maşina în flăcări, în timp ce alţi oameni ies speriaţi din spital şi încearcă să acorde primul ajutor.

Imediat, un bărbat iese pe uşa şoferului, cu doar câteva secunde înainte ca maşina să ardă în totalitate. Este chiar David Perry, care a reuşit să scape teafăr, în mod miraculos.

„Am auzit poliţiştii strigând la oameni să rămână în interior atunci când încercau să iasă din case”, povesteşte un martor. Bărbatului i se acordă primul ajutor. Are răni provocate de bucăţile de şrapnel şi este în stare de şoc. În maşină, poliţia descoperă pe bancheta din spate un trup carbonizat. „Analizăm mai multe ipoteze cu privire la ceea ce a cauzat explozia. Dar având în vedere ceea ce s-a întâmplat, ca măsură de precauţie, Poliţia antitero conduce ancheta cu ajutorul Poliţiei Merseyside”, a declarat Serena Kennedy, şefa Poliţiei Merseyside.

Anchetatorii au aflat de la taximetrist, după ce și-a revenit din șoc, ce s-a întâmplat. Un tânăr i-a cerut să îl ducă la o catedrală din centrul oraşului Liverpool, acolo unde zeci de familii participau la ceremonia de comemorare a soldaţilor morţi în război.

Dar, din cauza traficului aglomerat, clientul său se răzgândeşte şi îi cere să îl lase la un spital. Şoferul îşi dă seama că este ceva în neregulă, aşa că atunci când ajunge în curtea spitalului blochează uşile taxiului cu teroristul înăuntru.

„Şoferul de taxi a dat dovadă de multă prezenţă de spirit şi curaj”, a apreciat premierul britanic Boris Johnson.

Poliţia a reţinu, până acum, patru complici ai suspectului, dar nu a aflat cauza exactă a gestului principalului suspect în acest caz.

„Nu este clar de ce a recurs la acest gest. Din primele informaţii, dispozitivul exploziv este unul artizanal, asta credem acum, şi a fost fabricat chiar de cel din taxi”, a precizat Russ Jackson, un ofiţer antiterorist.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”