Cipru a revizuit condiţiile de intrare a statelor cu risc. Cum pot intra românii care dețin un certificat de vaccinare în Republica Cipru

Cipru a revizuit condiţiile de intrare a statelor cu risc. Cum pot intra românii care dețin un certificat de vaccinare în Republica Cipru
Foto: Unsplash.com
Publicat: 12/05/2021, 15:08
Actualizat: 12/05/2021, 15:09

Cipru include România pe lista roșie a statelor cu risc. Românii pot intra cu certificat de vaccinare sau test PCR negativ făcut cu maximum 72 de ore înainte de călătorie

MAE a precizat că  autoritățile cipriote au revizuit condițiile de intrare în Republica Cipru, în contextul pandemiei. Începând din 17 mai 2021, toate persoanele care au un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, eliberat de autoritățile competente ale altor state, sunt exceptate de la obligația de a prezenta un test molecular tip RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și de la măsura autoizolării.

Documentul care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie redactat în limba engleză. Informaţii suplimentare pot fi consultate pe pagina de internet: Cyprus Flight Pass – Vaccinated Passengers.

Cum intri în Cipru dacă nu deţii un certificat de vaccinare împotriva COVID-19

Persoanele care sosesc din state incluse în categoria roşie şi care nu deţin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 pot intra în Republica Cipru în urma prezentării unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie.

De asemenea, aceste persoane trebuie să efectueze un al doilea test molecular tip RT-PCR, pe cheltuială proprie, la sosirea în Republica Cipru, pe aeroport.

MAE aminteşte că toate persoanele care intră în Cipru trebuie să prezinte o autorizaţie de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării.

În lipsa unui certificat obligatoriu, autoritățile cipriote pot emite o amendă de 300 de euro. MAE precizează că persoanele care declară informații false cu privire la traseul călătoriei sunt pasibile de urmărire penală.

Totodată, MAE precizează că, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile cipriote, atât persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cât şi cele care prezintă la intrare un test molecular tip RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 pot fi testate în mod aleatoriu la sosire, această măsură fiind suplimentară celorlalte condiţii necesare pentru permiterea intrării în Republica Cipru. Costurile pentru efectuarea testării aleatorii sunt suportate de autorităţile cipriote