CLINTON-TRUMP, DEZBATEREA FINALĂ. Hillary a folosit ARGUMENTUL ROMÂNIA împotriva contracandidatului său

CLINTON-TRUMP, DEZBATEREA FINALĂ. Hillary a folosit ARGUMENTUL ROMÂNIA împotriva contracandidatului său
Publicat: 20/10/2016, 09:23
Actualizat: 21/10/2016, 09:11

”Avortul este una dintre cele mai grele decizii pe care orice femeie le poate lua, iar Guvernul nu ar trebui să ia aceste decizii în locul lor. Am călătorit în țări în care Guvernul fie obliga femeile să facă avort, așa cum se întâmpla în China, fie interzicea avorturile, așa cum se întâmpla în România. Guvernul nu ar trebui să aibă nicio implicare în deciziile pe care femeile și familiile lor le iau”, a declarat Hillary Clinton. Momentul a fost punctat și pe Twitter, unde americanii au precizat că nu se așteptau că România să fie adusă în discuție. Declarația fostului Secretar de stat american a venit în condițiile în care, în trecut, Donald Trump spusese că femeile care fac avort ar trebui pedepsite.

Dezbaterea finală dintre Hillary Clinton și Donald Trump, înaintea alegerilor prezidențiale din 8 noiembrie, a avut loc în noaptea de miercuri spre joi (la 4.00 ora României), în Las Vegas. Cei doi candidați nu s-au menajat nici de această dată, duelându-se agresiv pe teme ca imigrația sau economia. Cel mai ”fierbinte” subiect a fost, așa cum se așteptau mulți, Rusia. Hillary Clinton l-a acuzat pe Donald Trump că susține atacurile informatice ale Rusiei, țară bănuită că s-ar afla în spatele hackerilor care au obținut acces la zeci de mii de mailuri confidențiale. Trump a răspuns că ”lui Hillary nu îi place de Putin pentru că a fost mai inteligent decât ea de fiecare dată”. ”Putin nu are niciun pic de respect pentru această persoană”, a spus Trump arătând spre rivala sa, în timp ce Hillary a răspuns: ”Asta pentru că preferă o marionetă ca președinte al SUA”.

Alte teme de actualitate atinse de cei doi candidați de-a lungul dezbaterii au fost imigrația (Hillary a declarat că nu vrea ”deportări masive, așa cum vrea Trump”, în timp ce candidatul republican a spus că ”Hillary nici măcar nu pomenește de terorismul islamic atunci când vorbește de imigranți”);economia(Trump a declarat că, dacă Hillary ajunge președinte, vor fi majorări de taxe, în timp ce candidata democrată a precizat că, atunci când soțul ei, Bill Clinton, a fost președinte, SUA au trecut de la deficit bugetar la excedent, iar Obama a redus deficitul cu două treimi);trecutul lor(Clinton a precizat că, atunci când ea se afla în camera pentru situații de urgență, Trump era la emisiunea ”Ucenicul”, în timp ce candidatul republican a precizat că el a făcut treabă mai bună în sectorul privat decât a făcut contracandidata sa în sectorul public);scandalul hărțuirii sexuale(Trump a declarat că nu a hărțuit sexual femei și nu trebuie să își ceară scuze față de nimeni, în timp ce Clinton a precizat că oponentul ei și-așa nu își cere scuze niciodată);scandalul e-mailurilor(Trump a precizat că, în loc să se concentreze pe ”acuzații false” la adresa sa, dezbaterea ar trebui să se concentreze pe cele 30.000 de e-mailuri ale lui Clinton, în timp ce aceasta a precizat că tot ce a făcut ca Secretar de stat a fost ”în interesul țării”);taxe(Clinton l-a acuzat pe Trump că e ultimul candidat din ultimii 40 de ani care nu își face publice declarațiile fiscale, în timp ce Trump a acuzat-o pe Clinton că ea ”și politicienii” au făcut legile fiscale și, dacă nu le convin, ar trebui să le schimbe);războiul din Irak(Trump a precizat că ”SUA au avut control asupra orașului Mosul”, însă l-au pierdut ”din cauza lui Hillary Clinton”).

Spre finalul dezbaterii, Donald Trump a precizat că Hillary Clinton nici nu ar fi trebuit lăsată să candideze, ”după tot ce a făcut, în special cu e-mailurile”, și a precizat că s-ar putea să nu recunoască rezultatul alegerilor și să îl conteste, dacă pierde. ”Voi vedea la momentul potrivit (n.r. dacă va accepta înfrângerea). O să vă zic atunci, o să mențin suspansul”, a conchis Trump.

Hillary Clinton este considerată câștigătoarea dezbaterii de miercuri seară de către 52% dintre alegătorii care au urmărit înfruntarea, în timp ce doar 39% au declarat că Donald Trump s-a descurcat mai bine, arată datele unui sondaj CNN.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația