COMUNICAT. MAE, mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei: ”Libertatea presei este garanţia oricărei democraţii funcţionale, în care cetățenii trebuie să fie informați corect și la timp”

COMUNICAT. MAE, mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei: ”Libertatea presei este garanţia oricărei democraţii funcţionale, în care cetățenii trebuie să fie informați corect și la timp”
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Sursă FOTO MAE/ Facebook

Ministerul Afacerilor Externe reiterează importanța pe care o au drepturile omului şi libertăţile fundamentale, subliniind că libertatea presei este garanţia oricărei democraţii funcţionale, în care cetățenii trebuie să fie informați corect și la timp.

„Cu această ocazie, Ministerul Afacerilor Externe reiterează importanța pe care o au drepturile omului şi libertăţile fundamentale, subliniind că libertatea presei este garanţia oricărei democraţii funcţionale, în care cetățenii trebuie să fie informați corect și la timp. Marcarea acestei zile este cu atât mai importantă cu cât comunitatea democratică este pusă la încercare la nivel global prin măsurile excepționale luate ca urmare a necesității de a lupta în mod eficient împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Prin tema din acest an aleasă la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite/UNESCO, Journalism Without Fear or Favours, comunitatea internațională subliniază rolul esențial pe care instituţiile media îl au în dezvoltarea societăților democratice. În perioada actuală, marcată de pandemia de COVID-19, accesul la informații corecte și absența oricăror încercări de influențare sau presiune asupra actului jurnalistic sunt elemente cruciale în creșterea rezilienței societale.

Ministerul Afacerilor Externe reafirmă, și cu acest prilej, susținerea pentru libertatea presei, libertatea de exprimare, pluralismul mediatic, protecția jurnaliștilor și a lucrătorilor media.

Statul și, deopotrivă, mass-media, societatea civilă și mediul academic sunt de aceeași parte a baricadei în lupta împotriva dezinformării, mai ales în perioade dificile, cum este cea prezentă, când însăși viața, sănătatea cetățenilor stau sub semnul unei informări corecte și transparente” se arată în mesajul oficial al MAE.

Inchide