Conflictul Israel-Palestina escaladează: Zeci de raiduri aeriene au avut loc în weekend în Fâșia Gaza. Aproape 200 de oameni, inclusiv 58 de copii, au fost uciși – FOTO

Conflictul Israel-Palestina escaladează: Zeci de raiduri aeriene au avut loc în weekend în Fâșia Gaza. Aproape 200 de oameni, inclusiv 58 de copii, au fost uciși - FOTO
Sursă FOTO: Profimedia Images
Publicat: 17/05/2021, 10:52
Actualizat: 17/05/2021, 10:59

Israelul a bombardat casa liderului Hamas și a distrus casa unei familii, în timp ce Hamas a lansat peste 100 de rachete către Israel în cursul zilei de duminică, 16 mai, marcând astfel cea mai mortală zi din timpul confruntărilor din ultima săptămână, potrivit datelor transmise de Ministerul palestinian al Sănătății din Fâșia Gaza și a autorităților israeliene.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunțat că au bombardat casa lui Yahya Sinwar, liderul Hamas din 2017, în cartierul Khan Yunis din sudul Fâșiei Gaza. Atacul a avut loc în cursul dimineții de duminică. Purtătorul de cuvânt al IDF, Hidai Zilberman, a declarat presei locale că Sinwar nu a fost rănit în urma atacului aerian.

Două atacuri aeriene israeliene în Fâșia Gaza au dus la moartea a cel puțin 43 de palestinieni – inclusiv opt copii – și la rănirea altor 50 de persoane, dintre care majoritatea erau femei și copii. Atacurile au avut loc în cursul dimineții de duminică, 17 mai, potrivit Ministerului Sănătății din Palestina, transmite CNN.

Aproape 200 de persoane au fost ucise în timpul atacurilor din Fâșia Gaza

Numărul persoanelor ucise în Fâșia Gaza a ajuns la 197, printre care se regăsesc cel puțin 58 de copii și 34 de femei, potrivit Ministerului Sănătății din Palestina. De la începutul atacurilor aeriene israeliene asupra Fâșiei Gaza, cel puțin 1.235 de palestinieni au fost răniți, iar numărul lor probabil va crește, potrivit sursei citate, în timp ce paramedicii continuă să efectueze operațiuni de căutare. Zece israelieni au fost uciși de rachete lansate din Fâșia Gaza, potrivit IDF.

Conflictul Israel-Palestina escaladează: Zeci de raiduri aeriene au avut loc în weekend în Fâșia Gaza. Aproape 200 de oameni, inclusiv 58 de copii, au fost uciși - FOTO
Zeci de copii au fost ucși în timpul atacurilor aeriene / Sursă FOTO: Profimedia Images

Israelul acuză Hamas că a plasat „în mod deliberat” bunuri militare în „inima populației sale civile”

Atacurile aeriene din Fâșia Gaza au continuat în primele ore ale dimineții de luni. Forțele aeriene israeliene au transmis pe Twitter că avioanele de luptă au vizat nouă reședințe despre care a precizat că aparțin unor comandanți de rang înalt din Hamas. Israelul a afirmat că locuințele sunt folosite ca „infrastructură teroristă”, iar unele au fost folosite pentru depozitarea armelor. IDF a transmis într-o altă postare că avioanele de luptă vizau un tunel situat lângă o grădiniță și o moschee din sudul Fâșiei Gaza. IDF a acuzat Hamas că a plasat „în mod deliberat” bunuri militare în „inima populației sale civile”.

Echipele palestiniene medicale și de apărare civilă au declarat că au salvat duminică dimineață cinci copii dintre dărâmături. În imaginile surprinse la fața locului, mai mulți copii sunt scoși dintre dărâmături de către o echipă de paramedici.

Prim-ministruul israelian Benjamin Netanyahu: Vom face „orice va fi nevoie pentru a restabili ordinea”

IDF a transmis într-o postare pe Twitter, în cursul dimineții de duminică, faptul că Hamas a tras 120 de rachete în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, dintre care 11 au căzut în Fâșia Gaza. Purtătorul de cuvânt al IDF a mai precizat duminică că atacurile au vizat distrugerea a zeci de lansatoare de rachete.

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat sâmbătă într-o postare pe Twitter că „Israelul nu are niciun interes ca lucrurile să escaladeze, dar este pregătit pentru orice scenariu”. Un oficial militar israelian a declarat vineri că Israelul este pregătit să continue să atingă „țintele importante” pentru o „perioadă extinsă de timp”.

Prim-ministruul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat această hotărâre duminică, spunând că va face „orice va fi nevoie pentru a restabili ordinea” și că „va dura ceva timp”. De asemenea, acesta susținea sâmbătă că va „răspunde cu forță” în Fâșia Gaza „până când securitatea poporului nostru va fi restabilită” și a transmis că autoritățile încearcă să evite să facă victime civile în timpul atacurilor.

Violențele din Fâșia Gaza amintesc de războiul din 2004, când 550 de copii au murit

Recentul conflict a început la începutul săptămânii trecute, alimentat de controversa privind evacuările planificate ale familiilor palestiniene din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est și restricțiile impuse la un punct de întâlnire popular lângă orașul vechi.

De atunci, conflictul a escaladat rapid într-o serie de violențe care nu mai fuseseră văzute în zonă încă de la războiul din Fâșia Gaza, din 2014, în timpul căruia 2.200 de persoane au murit, aproximativ jumătate dintre acestea fiind civili, inclusiv peste 550 de copii, potrivit unui raport realizat de Națiunile Unite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
A murit de 8 ori! Bărbatul care i-a șocat pe medici!
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom