Conflictul SUA-Iran | Iranul a atacat cel puțin două baze din Irak, unde sunt trupe ale SUA / Televiziunea iraniană: 80 de „teroriști americani” au fost uciși în atacurile cu rachete / Una din rachete a ratat ținta / Reacția lui Trump UPDATE – VIDEO

Conflictul SUA-Iran | Iranul a atacat cel puțin două baze din Irak, unde sunt trupe ale SUA / Televiziunea iraniană: 80 de „teroriști americani au fost uciși în atacurile cu rachete / Una din rachete a ratat ținta / Reacția lui Trump UPDATE - VIDEO
Publicat: 08/01/2020, 13:58

Una dintre rachetele lansate de Iran a căzut la 40 de kilometri distanță de țintă, fără a exploda

Una dintre rachetele balistice lansate de Iran împotriva bazelor militare americane din Irak a căzut la 40 de kilometri distanță de baza aeriană Ein Al-Assad.

Citiți în continuare…

Pentagon: Iranul a lansat un atac pe scară largă împotriva forțelor americane din Irak

Iranul a lansat, în cursul nopții de marți spre miercuri, un atac pe scară largă împotriva forțelor americane din Irak, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, precizând că Teheranul a lansat zeci de rachete balistice spre cel puțin două baze unde sunt prezente trupe americane.

Jonathan Hoffman, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a precizat că țintele vizate au fost baza aeriană Al-Asad, în vestul Irakului, și o alta de la Erbil, în Kurdistanul irakian, relatează site-ul agenției Reuters.

Oficialul a precizat că autoritățile sunt în curs de evaluare a pagubelor provocate de atacuri.

Mesajul transmis de Iran, la scurt timp după ce bazele militare americane din Irak au fost bombardate

Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a transmis pe Twitter, miercuri dimineața, că țara nu „caută o escaladare a tensiunilor sau un război”, declarând că atacurile cu rachete asupra bazelor militare americane din Irak au reprezentat o „măsură proporțională”.

Citiți continuarea…

Marea Britanie condamnă atacurile cu rachete lansate de Iran asupra bazelor militare din Irak

Marea Britanie condamnă atacurile cu rachete lansate de Iran asupra bazelor militare care adăpostesc trupe din cadrul coaliției internaționale conduse de SUA în Irak, inclusiv militari britanici, potrivit Reuters.

„Condamnăm atacul asupra bazelor militare irakiene care adăpostesc forțe ale coaliției, inclusiv britanice”, a declarat ministrul de Externe Dominic Raab.

„Solicităm Iranului să nu repete aceste necugetate și periculoase atacuri, și cerem în schimb să adopte măsuri urgente de deescaladare”, a adăugat oficialul britanic.

Iranul a lansat atacuri de rachete asupra forțelor conduse de SUA în Irak la primele ore ale dimineții de miercuri, în represalii pentru atacul cu drone americane asupra unui comandant iranian a cărui moarte a stârnit temeri privind un război mai lung în Orientul Mijlociu.

Televiziunea iraniană anunță că 80 de „teroriști americani” au fost uciși în atacurile cu rachete

Televiziunea de stat iraniană a anunțat miercuri că cel puțin 80 de „teroriști americani” au fost uciși în atacurile care au implicat 15 rachete lansate de Teheran asupra țintelor americane din Irak, adăugând că niciuna dintre rachete nu a fost interceptată, potrivit Reuters.

Televiziunea de stat, citând o sursă principală din cadrul Gărzilor Revoluționare, a mai transmis că Iranul avea alte 100 de ținte din regiune în vizor dacă Washingtonul ar fi luat măsuri de retorsiune.

Elicopterele americane și echipamentele militare au fost „grav deteriorate”, a adăugat televiziunea iraniană.

Iranul a lansat atacuri de rachete asupra forțelor conduse de SUA în Irak la primele ore ale dimineții de miercuri, în represalii pentru atacul cu drone americane asupra unui comandant iranian a cărui moarte a stârnit temeri privind un război mai lung în Orientul Mijlociu.

Mai multe avioane militare SUA au fost distruse în atacul cu rachete ce au vizat o bază din Irak

Mai multe avioane militare americane au fost distruse în cursul unui atac cu rachete care a vizat baza Al Asad din Irak, informează site-ul agenției Tass, citând televiziuni locale.

Potrivit postului Al Mayadeen, „unul din avioanele militare a fost distrus pe pista de aterizare a bazei aeriene”.

Până în acest moment nu există informații privind eventuale victime în urma atacurilor cu rachete lansate în cursul nopții de marți spre miercuri de Iran împotriva unor baze din Irak, care găzduiesc forțe americane.

Berlin: Militarii germani aflați într-o bază vizată de atacul iranian în Irak sunt teferi

Un purtător de cuvânt al armatei germane a declarat miercuri dimineață că militarii germani, aflați într-o bază militară vizată de atacul iranian în Irak, sunt teferi, relatează site-ul agenției Reuters.

„Sunt în contact cu camarazii din Erbil. Sunt bine, având în vedere circumstanțele”, a declarat oficialul german.

Aproximativ 115 militari germani sunt staționați la Erbil, în Kurdistanul irakian.

În cursul nopții de marți spre miercuri, Iranul a lansat zeci de rachete balistice spre cel puțin două baze din Irak unde sunt prezente trupe americane, ca replică la uciderea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani.

Televiziunea iraniană transmite că atacurile cu rachete sunt răspunsul la uciderea lui Soleimani

Televiziunea de stat de la Teheran a transmis că atacurile cu rachete ce au vizat mai multe baze din Irak, care găzduiesc trupe americane, sunt răspunsul Iranului la uciderea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani, relatează site-ul agenției Reuters.

„Avertizăm toți aliații americani, care și-au cedat bazele armatei sale teroriste, că orice teritoriu care este punctul de origine al unor acțiuni agresive împotriva Iranului va fi vizat”, se afirmă într-un comunicat al agenției oficiale de știri de la Teheran, IRNA, preluat de televiziunea de stat.

Potrivit Pentagonului, regimul de la Teheran a lansat zeci de rachete balistice spre cel puțin două baze unde sunt prezente trupe americane.

Iranul amenință că va ataca Dubai și Israelul dacă SUA ripostează la bombardament

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran amenință că va ataca orașele Dubai, Emiratele Arabe Unite, și Haifa, Israel, în cazul în care SUA ripostează la bombardarea unor baze din Irak, care găzduiesc trupe americane, relatează site-ul postului CNN.

Iranul a lansat, în cursul nopții de marți spre miercuri, zeci de balistice spre mai multe baze militare din Irak, care găzduiesc trupe americane și ale coaliției antiteroriste.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineață, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forței Quds din cadrul Gardienilor Revoluției din Iran. Ca reacție, autoritățile iraniene au lansat mai multe amenințări la adresa Statelor Unite.

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, președintele Statelor Unite, Donald Trump a amenințat că va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv ținte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagrații în Orientul Mijlociu.

Iranul amenință că va ataca direct în Statele Unite dacă Washingtonul răspunde la bombardamente

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran amenință că va ataca direct Statele Unite în cazul în care Administrația de la Washington ripostează la bombardarea unor baze irakiene, care găzduiesc trupe americane, relatează site-ul postului CNN.

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran, notează, într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Telegram, că „Pentagonul relatează că SUA vor răspunde la atacurile Iranului”.

„De data aceasta vă răspundem în America”, conchide organismul militar.

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran a mai amenințat că va ataca orașele Dubai, Emiratele Arabe Unite, și Haifa, Israel.

Trump anunță că miercuri dimineață va face declarații în legătură bombardamentele din Irak

Președintele Donald Trump a transmis pe Twitter că miercuri dimineață va face declarații în legătură bombardamentele din Irak, care au vizat forțele americane din această țară, relatează site-ul postului CNN.

„Totul bine! Rachete lansate din Iran spre două baze militare situate în Irak. Evaluarea victimelor și daunelor are loc acum. Până acum totul bine! Avem, de departe, cea mai puternică și mai bine echipată forță militară din lume! Voi face declarații mâine (miercuri, n.red.) dimineață”, se afirmă într-un mesaj publicat de Trump pe Twitter.

În cursul nopții de marți spre miercuri, Iranul a lansat zeci de rachete balistice spre cel puțin două baze din Irak unde sunt prezente trupe americane, ca replică la uciderea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani.

Jonathan Hoffman, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a precizat că țintele vizate au fost baza aeriană Al-Asad, în vestul Irakului, și o alta de la Erbil, în Kurdistanul irakian, relatează site-ul agenției Reuters.

Oficialul a precizat că autoritățile sunt în curs de evaluare a pagubelor provocate de atacuri.

foto: captură youtube.com

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...