Coreea de Sud vrea să construiască submarine de atac cu propulsie nucleară, pentru a contracara amenințarea balistică de la Phenian

Coreea de Sud vrea să construiască submarine de atac cu propulsie nucleară, pentru a contracara amenințarea balistică de la Phenian
Publicat: 04/04/2018, 09:58
Actualizat: 27/03/2019, 03:39

Institutul de cercetare Korea Defense Network (KDN), care a fost contractat de Forțele navale sud-coreene să studieze fezabilitatea planului de a construi local submarine de atac nuclear, a recomandat Seulului să construiască nave care să aibă la bază designul clasei de submarine franceze Barracuda, au declarat mai multe surse pentru Defense News.

După o analiză detaliată a raportului KDN, oficialii sud-coreeni vor prezenta o recomandare ministrului Apărării și Administrației prezidențiale de la Seul care vor lua decizia finală în privința acestui proiect, a declarat un purtător de cuvânt al Forțelor Navale.

Kim Dae-young, un analist de la Institutul Coreea de Cerectare pentru Strategie Națională, a declarat că procesul de construire al submarinului ar putea dura între 10 și până la 17 ani, iar costul per navă se estimează că va depăși 1,1 miliard de dolari.

Scopul noului submarin de atac ar fi de a contracara submarinele nord-coreene, în contextul în care Phenianul dezvoltă noi submarine cu propulsie convențională capabile să lanseze rachete balistice.

Coreea de Nord este aproape de finalizarea unor submarine de 3.000 tone (clasa Sinpo) care poate fi echipat cu până la trei rachete balistice.

Potrivit autorităților de la Seul, Coreea de Nord are o flotă de aproximativ 70 de submarine, inclusiv șase nave de tip Sinpo.