CORONAVIRUS. Brazilia a depășit pragul de 200.000 de cazuri de COVID-19. Între timp, președintele cere ridicarea restricțiilor

Redactor:
Andrei Vacaru
CORONAVIRUS. Brazilia a depășit pragul de 200.000 de cazuri de COVID-19. Între timp, președintele cere ridicarea restricțiilor
CORONAVIRUS. Brazilia a depășit pragul de 200.000 de cazuri de COVID-19. Între timp, președintele cere ridicarea restricțiilor. Sursa foto: Shutterstock

Brazilia a depășit pragul de 200.000 de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus și a înregistrat aproape 14.000 de decese cauzate de COVID-19, a anunțat Ministerul Sănătății de la Brasilia.

Astfel, Brazilia este cea mai afectată țară din America Latină și a ajuns acum pe locul șase la nivel mondial în ceea ce privește numărul de cazuri de infectare cu coronavirus, informează Euronews.

Doar Statele Unite, Rusia, Marea Britanie, Spania și Italia înregistrează mai multe cazuri, potrivit Universității Johns Hopkins.

Autoritățile braziliene au anunțat joi seara 13.944 de noi cazuri de infectare și 844 de decese în plus față de ziua anterioară.

Astfel, țara a ajuns la 202.918 cazuri de infectare și 13.993 de morți.

Președintele Bolsonaro, deranjat de restricții

Între timp, cu toate că numărul de cazuri crește rapid în Brazilia, președintele țării, Jair Bolsonaro, a încurajat ridicarea restricțiilor impuse de guvernatorii statelor pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„Trebuie să avem curajul să înfruntăm virusul. Mor oameni, e adevărat. Îmi pare rău, îmi pare rău, îmi pare rău. Dar vor muri și mai mulți dacă economia va continua să fie distrusă de aceste măsuri”, a declarat președintele brazilian.

Totodată, liderul de la Brasilia a avertizat că restricțiile impuse de autorități riscă să distrugă țara și să golească rezervele financiare ale statului, ceea ce ar duce la imposibilitatea plății salariilor angajaților din sectorul bugetar.

„Această idee de a impune restricții, de a închide totul, nu este o soluție. Asta este calea spre eșec, spre distrugerea Braziliei. (…) Brazilia se transformă într-o țară de oameni săraci. Nu vom mai avea bani pentru a plăti salariile din sectorul public”, a avertizat Bolsonaro.

Jair Bolsonaro este cunoscut pentru pozițiile sale împotriva măsurilor de restricționare a circulației cetățenilor și de distanțare socială. La începutul acestei luni, el a făcut apel la brazilieni să protesteze împotriva deciziilor autorităților de a impune prin lege distanțarea socială.

Înainte ca țara sa să se confrunte cu o creștere rapidă a numărului de cazuri de COVID-19, Bolsonaro declarase că noul tip de coronavirus provoacă „o banală gripă” și s-a pronunțat în repetate rânduri împotriva restricțiilor impuse de guvernatorii mai multor state din țară. El a participat la mai multe manifestații și chiar s-a fotografiat cu mai mulți susținători, fără să respecte în vreun fel normele de distanțare socială.

Inchide