”Crăciunul cățeilor” în Grecia: o cafenea găzduiește noaptea patrupedele fără stăpân, ca acestea să nu moară de frig

''Crăciunul cățeilor'' în Grecia: o cafenea găzduiește noaptea patrupedele fără stăpân, ca acestea să nu moară de frig
Publicat: 23/12/2015, 12:44

Cafeneaua Hott Spott se închide pentru clienți la 3 dimineața. Acesta este momentul în care ea își deschide ușile și îi primește înăuntru pe câinii fără stăpân de pe străzile din Mytilene. Antonis, unul dintre chelneri a vorbit pentru publicația britanică și a declarat că inițiativa a început vara trecută.

„Sunt foarte mulți câini în oraș. Când barul de închide în fiecare noapte, câinii rămân să doarmă aici. Nu avem nicio problemă cu asta. Din iulie au fost câini pe canapele în fiecare noapte”, povestește Antonis. Adăpostirea câinilor vagabonzi a constituit și un punct forte al cafenelei, care a reușit să se mențină pe piață, în ciuda faptului că turismul pe insula Lesbos a fost afectat de criza refugiaților.

Antonis dezvăluie că niciun client nu s-a plâns de existența câinilor în cafenea, ba chiar aceștia au devenit o atracție. „Mulți oameni vin cu telefoanele mobile. O televiziune din Atena vrea să vină să facă o emisiune despre câini”, povestește bărbatul.

Organizațiile pentru protecția animalelor au anunțat în acest an că în Grecia există peste un milion de câini vagabonzi, fenomen pus pe seama crizei economice.

Fotografia a fost postată pe Facebook de Eustratios Papanis, asistent universitar la Facultatea de Sociologie din cadrul Universității Egee din Lesbos. El a scris și un mesaj care a însoțit fotografia: „Țara are legi stricte cu privire la protecția animalelor, dar și cunoștințe legate de cultură și de factorii cheie pentru schimbarea de lungă durată, fără indiferență, neglijență sau rele tratamente. Mai mult de 700.000 de refugiați din Siria și alte țări din Orientul Mijlociu au intrat Europa ajungând pe această insulă în acest an și exemplele de solidaritate față de oameni și animale au fost remarcabile”.

Foto: Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase