Criminalul în serie care a inspirat personajul Hannibal Lecter doboară un record mondial. Canibalul stă de 16.400 de zile în izolare completă

Criminalul în serie care a inspirat personajul Hannibal Lecter doboară un record mondial. Canibalul stă de 16.400 de zile în izolare completă
Robert Maudsley
Publicat: 22/01/2023, 14:47
Actualizat: 22/01/2023, 14:50

Robert Maudsley, canibalul și ucigașul în serie care a inspirat personajul Hannibal Lecter, a doborât recordul mondial după ce a stat 16.400 de zile în izolare completă. El locuiește într-un buncăr de sticlă dintr-o închisoare britanică din anul 1979. 

Bărbatul este cel mai longeviv prizonier din Marea Britanie, fiind închis timp de 47 de ani pentru uciderea a patru bărbați în anii 1970.

Unul dintre cei mai notorii criminali în serie ai Marii Britanii a stabilit un nou record mondial prin izolare completă.

Robert Mawdsley, în vârstă de 69 de ani, supranumit Hannibal Canibalul, a trăit, timp de 16.400 de zile consecutive în izolare completă într-un buncăr de sticlă de 5,5 pe 4,5 metri.

Pe 28 iulie 1978, în timp ce își ispășea condamnarea la închisoare pe viață, Mawdsley și-a ucis doi colegi care erau și ei deținuți în închisoarea Wakefield. Atunci, el i-a spus unui gardian că „doi deținuți mai puțin vor veni la cină”. Din acea zi, acum aproape 45 de ani, el și-a petrecut tot timpul în singurătate, scrie The Mirror.

În 1983, după ce personalul închisorii, inclusiv frizerii, a refuzat să meargă la el, a fost construită o celulă specială la Wakefield. Cabina din sticlă are ferestre mari antiglonț, o masă și un scaun din carton comprimat. Toaleta și chiuveta sunt fixate pe podea, în timp ce patul este o placă de beton.

Cererile de îmbunătățire a condițiilor de detenție au fost respinse

El a solicitat în repetate rânduri să îi fie îmbunătățite condițiile de detenție, dar toate cererile sale au fost respinse, informează Daily Mail.

Potrivit sursei citate, acesta ar urma „să moară în cutia de sticlă” în care se află, după ce autoritățile au considerat că este mult prea periculos pentru a sta împreună cu alți deținuți.

„A fost refuzat, dar a făcut apel asupra deciziei pentru că a vrut să petreacă Crăciunul în prezența altor oameni. Dar a fost refuzat pentru ultima dată. Faptul că a stat singur atât timp l-a afectat. El nu este bine și autoritățile nu pot să riște să afle de ce ar putea fi în stare”, a declarat o sursă din interiorul penitenciarului.

Acesta petrece 23 de ore singur în celula sa și nu are contact cu alți deținuți, nici măcar când i se permite să se deplaseze în aer liber, timp de o oră pe zi.

Personajul Hannibal Lecter, inspirat din povestea sa

Maudsley a comis prima sa crimă în 1974, la doar 21 de ani. El a ucis un bărbat după ce acesta i-a arătat poze cu copiii pe care i-a abuzat sexual. S-a predat Poliției și a fost considerat de către instanță ca fiind fără discernământ. Ulterior, el a fost internat la un spital de psihiatrie.

În 1977, închis în celulă cu un agresor de copii, l-a torturat și ucis pe acesta din urmă. Apoi a fost transferat la Wakefield.

În 1978 i-a luat viața unui individ condamnat pentru uciderea soției sale, apoi a ucis un alt pedofil. După fapte i-a spus, senin, gardianului că „doi deținuți mai puțin vor veni la cină”.

De atunci, Maudsley a fost ținut departe de ceilalți prizonieri, închis în buncărul de sticlă. Povestea lui a inspirat realizarea personajului Hannibal Lecter, interpretat de Anthony Hopkins, în „Tăcerea mieilor”.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Viața la bloc. Ce sancțiuni riști dacă ai musafiri gălăgioși de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
VIDEO. Delia, criticată că nu este feminină. Gestul total neașteptat pe care artista l-a făcut...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
MESAJE de PAȘTE 2024. Impresionează-ți rudele și prietenii de Sărbătorile Pascale