Cu o zi înainte ca Guvernul Spaniei să suspende oficial autonomia Cataloniei, liderul separatiștilor transmite un mesaj tranșant Madridului

Cu o zi înainte ca Guvernul Spaniei să suspende oficial autonomia Cataloniei, liderul separatiștilor transmite un mesaj tranșant Madridului
Publicat: 26/10/2017, 19:54

„În ultimele ore înainte de expirarea puterii mele de a convoca alegeri anticipate, am luat în calcul exercitarea opțiunii de convocare a alegerilor. Am încercat să obțin garanții, dar nu am primit un răspuns din partea Partidului Popular, care a dorit să accentueze tensiunea”, a spus Puigdemont.

Carles Puigdemont și-a anulat discursul de joi în care voia să anunțe dizolvarea Parlamentului Cataloniei și organizarea de alegeri anticipate. Liderul catalan a discutat miercuri timp de șapte ore cu membrii cabinetului său în privința strategiei guvernului regional ca răspuns la acțiunile Madridului.

Senatul Spaniei este așteptat să aprobe, vineri, planul lui Rajoy, în urma căruia executivul de la Barcelona va acționa strict în baza directivelor primite de la guvernul de la Madrid. Formațiunea conservatoare Partidul Poporului, condusă de către Mariano Rajoy, deține majoritatea în Senat.

Carles Puigdemont a precizat că Parlamentul regional va continua demersurile pentru un răspuns la aplicarea Articolului 155 din Constituția Spaniei de către premierul spaniol Mariano Rajoy.

„Mulți oameni mi-au cerut organizarea de alegeri anticipate. Datoria și responsabilitatea mea este să epuizez toate variantele care există pentru negocierea unei soluții, pentru a evita impactul aplicării Articolului 155. Nimeni nu poate spune că nu am făcut sacrificii pentru dialog. Dar nu există nicio intenție să înceteze represiunea și să creeze condiții pentru alegeri fără violențe. Aplicarea Articolului 155 de către Senatul spaniol este în afara legii și abuzivă, o încercare de a eradica suveranitatea noastră, pe care nu o pot accepta. Depinde de Parlamentul Cataloniei cum va răspunde la aplicarea Articolului 155”, a spus Puigdemont.

Liderul catalan susține că acțiunile guvernului Mariano Rajoy au fost iresponsabile.

„Societatea catalană ne-a adus în acest punct. Am încercat să am aceeași luciditate și să epuizez toate opțiunile pe care le-am avut la îndemână. Considerăm dezamăgitoare apelurile și presiunile la responsabilitate către noi, dar ei pot acționa total iresponsabil. Este politica unui demers >, nu >. Trebuie să ne menținem angajamentul pentru pace și bunăvoință, numai în acest mod putem câștiga. În ultimele zile, am încercat să fiu mai calm și mai responsabil ca niciodată”, a mai declarat Puigdemont.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Scandal monstru la Survivor România 2022! Faimoșii s-au înjurat ca la ușa cortului: bodyguardul lui...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂTAIE în toată regula la o SALĂ de FITNESS!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
S-a anunțat marele cutremur! Când va fi seismul de peste 7 grade în România
Începe războiul? Rușii lansează o undă de șoc la frontiera cu Ucraina. Mișcări masive de...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...