• Publicat:
Internațional

Cum ar putea arăta peștii dacă nu se vor lua măsuri pentru a opri poluarea oceanelor – FOTO

Cum ar putea arăta peștii dacă nu se vor lua măsuri pentru a opri poluarea oceanelor – FOTO
Wolf Silveri, un artist fotograf, a conceput imagini care ar putea descrie distopii ale peștilor afectați grav de poluarea din oceane, informează cotidianul The Washington Post.

„Wolf Silveri fotografiază de obicei oameni. Portretele lui puternice și luminate dramatic sunt personale și evidențiază umanitatea. De obicei, spune că are obiectivul de a reda o perspectivă reală. Dar, după vizitarea unei piețe de pește, i-a venit o altă idee. În timp ce aștepta la piață, a început să se întrebe ce pești ar mai exista peste câteva decenii. Cu o zi înainte, citise că până în anul 2050, în oceane vor fi mai multe deșeuri decât pești”, notează cotidianul The Washington Post.

 

 

 

„M-a șocat ce am citit”, declară Wolf Silveri.

Având în minte această idee, a cumpărat un pește și l-a dus în studio. A introdus capul într-o sticlă de plastic. Așa a fost realizată prima imagine din seria de fotografii distopice „We’ll sea”, realizate pe baza conceptului că, dacă că plasticul va depăși peștele, oceanele vor găsi o modalitate de a integra în habitat deșeurile produse de oameni.

 

 

 

„Am vrut să arăt o simbioză, am vrut să arăt ceva care să facă pe cineva să se uite de două ori, pentru că nu ar înțelege din prima”, a explicat Silveri.

Cea mai mare parte a plasticului folosit de Silveri era din propria locuință, dar obiectivul lui este ca lumea să vadă imaginile neobișnuite și abstracte și să utilizeze plasticul în noi moduri. „Oamenii s-au săturat de imagini sensibile, acestea nu mai impresionează pe nimeni”, subliniază el. Mai multe fotografii pot fi văzute AICI!

 

 

 

Inchide