Cum arată „bârlogul” soldaților lui Vladimir Putin din Siria, de unde decolează avioanele de vânătoare care bombardează ISIS

Publicat: 04/10/2015, 12:02

Moscova are cel puțin 32 de avioane de vânătoare detașate la baza aeriană Latakia din Siria, informează Daily Mail. Totodată, circa 500 de soldați se află acolo pentru a proteja obiectivul militar și a întreține avioanele de vânătoare.

În total, potrivit estimărilor presei internaționale, circa 2.000 de militari ruși sunt detașați în zona de conflict (inclusiv piloți, echipaje și diverși angajați), pentru a proteja regimul aflat în dizgrație al lui Bashar Al-Assad de atacurile ISIS.

Corespondenții speciali Alexander Kots și Dimitri Steșin au primit rara permisiune de a vizita baza aeriană, din partea ziarului Komsomolskaya Pravda.

Ei au imortalizat viața piloților, meteorologilor, inginerilor, soldaților și bucătarilor ruși de la baza Latakia. Fotografiile ziariștilor au apărut odată cu anunțul ministrului apărării din Rusia, potrivit căruia armata a efectuat peste 20 de zboruri deasupra Siriei în ultimele 24 de ore, vizând nouă obiective ISIS.

Igor Konașenkov a anunțat că, vineri și sâmbătă, avioanele de vânătoare Su-34 și Su-24M au luat parte la acțiunile împotriva ISIS în Siria.

Între timp, un oficial militar sirian a declarat că avioanele de vânătoare rusești au atacat celulele ISIS din Siria la primele ore ale zilei de sâmbătă, printr-o serie de bombardamente „concentrate și precise”.

Pe de altă parte, activiștii și locuitorii din orașul Raqqa, o adevărată „fortăreață” ISIS, au amânat rugăciunile și au golit moscheile, temându-se de bombardamentele armatei ruse.

„Locuitorii sunt foarte speriați, deoarece rușii ar putea acționa precum avioanele regimului Assad, ucigând și civili”, a declarat activistul Abu Mohammad din Raqqa.

Activistul a mai spus că oamenii s-au baricadat în case și organizația Stat Islamic „a început să implementeze un plan de închidere a energiei electrice în anumite zone, atunci când avioanele de vânătoare se află deasupra orașului”.

Moscova a anunțat vineri că avioanele de vânătoare rusești au întreprins 18 atacuri asupra unui număr de 12 obiective ISIS din Siria.

Ministrul apărării a precizat că raidurile nimicitoare au distrus „un avanpost și un centru de comunicare” al ISIS din Daret Ezza – provincia Alep și buncărele, respectiv depozitele de arme din Maaret al-Numan și Habeet, zone situate în provincia Idlib.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Râzi cu lacrimi! Ce a scris Andreea Tonciu pe cartonaşul prin care l-a nominalizat pentru...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
BANCA TRANSILVANIA vine un ARTEON, cea mai frumoasă (ȘI IEFTINĂ) limuzină germană
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Pe ce carte mizează Putin. Analist: „Moscova a decis că mai rău de atât nu...
'Am crezut că MANELE e un om faimos'. Dilema unui canadian mutat în România de...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Arhiepiscopia Tomisului: Amenzile date lui ÎPS Teodosie sunt ilegale!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Alexandru Rafila a dat marea veste pentru România. Se relaxează restricțiile! Când intră în vigoare
Ultima oră! S-a prăbușit o parte a aeroportului din Istanbul
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...