Cutremur de 6,3 grade în Albania / Bilanțul cutremurului de 6,4 grade din Albania a ajuns la 14 morți / MAE: Nu există români printre victime / MApN: Două aeronave cu echipe de salvatori pleacă în Albania

Publicat: 26/11/2019, 13:54

MApN: Două aeronave cu echipe de salvatori pleacă în Albania

Ministerul Apărării anunță că în cursul zilei de marți se vor deplasa în Albania două aeronave ale Forțelor Aeriene Române care vor transporta echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu echipamente și tehnică de intervenție.

Echipa, alcătuită din 52 de specialiști, cu tehnica specifică, va executa misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături în zona afectată de seismul produs în această dimineață, transmite Ministerul Apărării.

Misiunea va fi executată la solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma primirii solicitării de asistență internațională formulată de guvernul albanez prin Mecanismul European de Protecție Civilă, mai arată sursa citată.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marți dimineață în apropierea capitalei Tirana, a determinat moartea a 14 persoane și rănirea altor 600.

Bilanțul cutremurului de 6,4 grade din Albania a ajuns la 14 morți

Ministrul Sănătății a informat de asemenea că unii dintre răniți se află în stare gravă.

Aproximativ 400 de soldați instalează corturi în cele două orașe afectate pentru a adăposti oamenii rămași fără locuință.

Un seism cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade s-a produs marți dimineață în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala țării, Tirana, conform site-ului Centrului Seismologic European – Mediteranean (CSEM). Cutremurul a avut loc la ora locală 03:54 (ora României, 04:54), în vestul Albaniei, la adâncimea de 30 de kilometri. Epicentrul seismului a fost la 10 kilometri nord de localitatea Durrës și la 44 de kilometri vest de Tirana.

MAE anunță că nu există niciun cetățean român printre victimele cutremurului din Albania

MAE a transmis, marți, că nu există niciun cetățean român printre victimele cutremurului cu magnitudinea de 6,3, produs în apropierea orașului Durres, Albania, în timpul căruia au murit șase persoane și au fost rănite 150.

„Ambasada României la Tirana a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea orașului Durres, Republica Albania. Pănâ la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, se arată într-un comunicat al MAE remis MEDIAFAX.

Cetățenii români afectați, precizează MAE, pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tirana: +355 4 230 31 33; +355 4 230 3104, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +355 694036352.

Cel puțin patru morți și 150 de răniți în urma seismului de marți dimineață din Albania

Victimele din rândul populației au fost însoțite de prăbușirea mai multor clădiri din regiunea afectată, conform oficialilor locali. Autoritățile de la Tirana fac apel la evacuarea locuințelor supuse riscului prăbușirii de către populația aflată în pericol.

Un seism cu magnitudinea preliminară de 6,3 grade s-a produs marți dimineață în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala țării, Tirana, conform site-ului Centrului Seismologic European – Mediteranean (CSEM). Cutremurul a avut loc la ora locală 03:54 (ora României, 04:54), în vestul Albaniei, la adâncimea de 30 de kilometri. Epicentrul seismului a fost la 10 kilometri nord de localitatea Durrës și la 44 de kilometri vest de Tirana.

O replica cu magnitudinea de 5,4 grade s-a înregistrat la ora locală 6:08, (ora României, 7:08), la o adâncime de 10 km, având epicentrul la o distanță de 47 de kilometri nord-vest de capitala Tirana și la 27 de kilometri nord de localitatea Durres.

Știrea inițială. Un seism cu magnitudinea preliminară de 6,3 grade s-a produs marți dimineață în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala țării, Tirana, anunță Centrul Seismologic European – Mediteranean (CSEM).

Cutremurul a avut loc la ora locală 03:54 (ora României, 04:54), în vestul Albaniei, la adâncimea de 30 de kilometri.

Epicentrul seismului a fost la 10 kilometri nord de localitatea Durrës și la 44 de kilometri vest de Tirana.

foto: foto: Twitter / EMSC @LastQuake

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee