Cutremur de suprafață în Italia. Mai multe imobile au fost evacuate și traficul feroviar oprit în regiunea Calabria

Cutremur de suprafață în Italia. Mai multe imobile au fost evacuate și traficul feroviar oprit în regiunea Calabria
Sursa FOTO - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 20/01/2022, 17:22
Actualizat: 20/01/2022, 18:03

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 4,3 grade s-a produs, joi, în regiunea Calabria din sudul Italiei, fiind simțit puternic la nivel zonal, potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia.

Seismul a avut loc la ora locală 10.19 (11.19-ora României), în Marea Tireniană, în largul coastelor Calabriei și s-a produs la adâncimea de doar 10 kilometri. Mișcarea tectonică a fost simțită puternic în zonele Catanzaro, Vibo Valenzia şi Reggio di Calabria.

Numeroase imobile rezidențiale, școli și clădiri de birouri au fost evacuate, iar mai multe persoane au intrat în panică din cauza seismului, potrivit Antena 3, care citează Agenția ANSA.

Traficul feroviar a fost oprit în regiunea Calabria, fiind verificate liniile ferate și cablurile de înaltă tensiune.

„Serviciul Protecției Civile s-a activat imediat după cutremur și sunt efectuate verificări în localitățile situate cel mai aproape de epicentru. Din fericire, nu au fost semnalate daune materiale semnificative sau persoane rănite. Situația este sub control”, a declarat Roberto Occhiuto, președintele regiunii Calabria, citat de cotidianul La Repubblica.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult