CUTREMUR ÎN NEPAL. Unul dintre managerii Google a murit într-o avalanșă pe Everest

Redactor:
Florin Badescu
CUTREMUR ÎN NEPAL. Dan Fredinburg, șeful diviziei de Privacy de la Google, se numără printre victimele avalanșelor de pe Everest, produse ca urmare a seismelor din ultimele două zile, informează The Guardian.

Dan Fredinburg, fostul iubit al actriței Sophia Bush și unul dintre managerii companiei Google, se numără printre victimele avalanșei de pe muntele Everest, cauzată de puternicul seism care s-a produs sâmbătă în Nepal, informează contactmusic.com.

Decesul său a fost confirmat de membrii supraviețuitori ai expediției, dar și de sora lui, Megan, pe contul său de Instagram.

Potrivit familiei, Dan Fredinburg și-a pierdut viața din cauza unor leziuni suferite în zona capului.

Un număr de 18 alpiniști au fost uciși în această tragedie, care a provocat peste 2.000 de victime.

Avalanșa declanșată de cutremurul puternic înregistrat sâmbătă în Nepal a îngropat o parte din tabăra de bază folosită de alpiniștii care urcă pe Muntele Everest. Poliția nepaleză a anunțat că bilanțul seismului a ajuns la 1.910 morți și 4.625 de răniți, potrivit Reuters.

Cel puțin 700 de persoane au murit numai în capitală, Kathmandu, un oraș cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile și înghesuite.

Epicentrul seismului cu magnitudinea 7,9 a fost localizat la 80 de kilometri est de Pokhara, al doilea oraș ca mărime din Nepal. Hipocentrul seismului a fost localizat la o adâncime mică, de numai doi kilometri.

Seismul a provocat o avalanșă pe Muntele Everest, potrivit unor alpiniști din zonă, generând temeri pentru cei aflați pe cel mai înalt vârf din lume, la un an după ce o avalanșă a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi.

Sophia Bush și Dan Fredinburg au avut o relație care s-a încheiat în februarie 2014. După despărțire, cei doi au rămas în relații foarte apropiate.

Sophia Bush este o actriță americană care s-a remercat în serialele de televiziune „Ruleta destinului/ One Tree Hill” și „Prietenie pe muchie de cuțit/ Nip/Tuck”. De asemenea, actrița a putut fi văzută în ultimii ani și în câteva filme importante de pe marele ecran, precum „John Tucker trebuie să moară/ John Tucker Must Die” (2006), „Autostopistul/ The Hitcher” (2007) și „Cartierul/ The Narrows” (2008). Din ianuarie 2013, Sophia Bush joacă unul dintre rolurile principale din serialul „Chicago P.D.”.

Inchide