• Publicat:
Internațional

Cutremur puternic, de 7,2 grade, în Mexic. Cel puțin 13 morți după ce elicopterul ministrului de Interne s-a prăbușit

Cutremur puternic, de 7,2 grade, în Mexic. Cel puțin 13 morți după ce elicopterul ministrului de Interne s-a prăbușit
Detalii în articol

UPDATE:  Cel puțin 13 oameni au murit după ce un elicopter militar s-a prăbușit în Mexic, iar la bordul acestuia se aflau ministrul mexican de Interne și guvernatorul statului Oaxaca, însă cei doi oficiali au scăpat nevătămați, au anunțat, sămbătă, autoritățile locale, relatează Sky News.

Ministrul de interne al Mexicului, Alfonso Navarrete, și Alejandro Murat, guvernatorul statului Oaxaca, se aflau la bordul elicopterului pentru a evalua pagubele produse de cutremurul cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter ce a lovit Mexicul.

Potrivit Ministerului de Interne din Mexic, elicopterul s-a prăbușit de la altitudinea de 40 de metri, în timp ce executa manevra de aterizare.

UPTATE: Doi oameni au murit după ce elicopterul în care se aflau ministrul mexican de Interne și guvernatorul statului Oaxaca s-a prăbușit. Cei doi oficiali au scăpat nevătămați, relatează Sky News.

Epicentrul cutremurului a fost în zona statului mexican Oaxaca, la o adâncime de 24,7 kilometri.

Seismul a fost resimțit și în capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, unde mai multe clădiri înalte s-au clătinat timp de mai mult de un minut.

Seismul s-a produs la ora locală 17.39 (01.39, ora României), la distanță de 54 de kilometri nord-est de localitatea Pinotepa Nacional, 109 kilometri de orașul Oaxaca și 346 de kilometri de Ciudad de Mexico.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, mii de persoane au ieșit de teamă pe străzile din mai multe orașe.

Cutremurul s-a produs la mai puțin de șase luni după ce două seisme puternice au provocat decesul a sute de persoane în centrul și sudul Mexicului.

Președintele mexican Enrique Pena Nieto a transmis pe Twitter că au fost activate măsurile în caz de urgență din cauza magnitudinii cutremurului.

Seismul a fost urmat de mai multe replici puternice, inclusiv una de 5,8 grade la aproximativ o oră după cutremur, potrivit USGS.

Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific nu a emis nicio alertă de tsunami.

Inchide