CUTREMUR puternic în ITALIA. Un seism cu magnitudinea de 5,7 grade a avut loc în nordul țării. Cel puțin 11 morți. Un român, printre răniți

Un CUTREMUR cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter a avut loc în această dimineață în ITALIA

Un CUTREMUR cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter a avut loc în această dimineață în ITALIA, în zona de nord.

UPDATE 14.48 Printre răniți se află și un român, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MAE, Ovidiu Dranga. „Numele lui este Popa Laurențiu Danile, în vârstă de 44 de ani, care a suferit un accident ușor la un picior, el primind deja îngrijirile medicale necesare”, a afirmat oficialul MAE, cu referire la român, care se afla la Mirandola în timpul seismului.

UPDATE 14.30 Numărul victimelor confirmate a ajuns acum la 11, potrivit presei din Italia, citată de Mediafax.

UPDATE 14.00 Un nou cutremur cu durată mare și cu magnitudinea cuprinsă între 5,3 și 5,4 a fost resimțit în aceeași zonă din nordul Italiei afectată de celelalte seisme de astăzi, relatează AFP. Potrivit datelor preliminare ale institutului, noul cutremur s-a produs la o adâncime de doar un kilometru.

UPDATE 12.45 Bilanțul a fost revizuit și cuprinde opt morți confirmate. Printre victime se numără un pachistanez, un marocan și cel puțin un italian, conform La Repubblica.

UPDATE 11.55 Un cutremur a avut loc și în Bulgaria.

UPDATE 11.45 Corriere anunță că trei persoane ar fi murit în regiunea Emilia-Romagna, din cauza cutremurului, în timp ce La Repubblica relatează că ar fi „cel puțin cinci morți” confirmate.

FOTO: Corriere della Sera

UPDATE 11.40 Mai multe trenuri au fost oprite pe rutele Bologna – Verona, Bologna Padua, Bologna – Milan, conform La Republicca.

UPDATE 11.30 La Republicca anunță că în San Felipe sul Panaro, orășelul unde a fost anunțat un mort în urma seismului, s-a prăbușit un turn. Mai multe case și biserici s-ar fi dărâmat și la Milano și Finale, potrivit aceleiași surse. Se crede că există oameni blocați sub dărâmături.

SURSA FOTO: La Republicca

UPDATE 11.20 Au apărut primele imagini din timpul cutremurului:

UPDATE 11.15 Replica seismului ar fi produs victime în orășelul San Felipe sul Panaro, anunță presa italiană. Se crede că există cel puțin un mort în această localitate, însă informația nu a putut fi confirmată până în acest moment de autorități.

UPDATE 11.08 Mai multe clădiri de birouri din Milano au fost evacuate, ca măsură de precauție, informează Corriere della Sera, care subliniază că, până în acest moment, nu s-au înregistrat victime.

FOTO: Corriere della Sera

UPDATE 10.55 Corriere della Sera anunță o replică de 5,8 grade pe scara Richter. Oamenii au ieșit în stradă la Milano, iar serviciile de urgență au primit sute de apeluri.

UPDATE 10.50 Cutremurul s-a produs la 40 de kilometri nord de orașul Bologna și la 60 de kilometri est de Parma, la o adâncime de aproximativ 9,6 kilometri, scrie BBC News, care citează Reuters.


Epicentrul seismului a fost localizat în Emilia-Romagna, regiune deja afectată de cutremurul de acum zece zile, care s-a soldat cu șase morți și mii de sinistrați, relatează AFP.

Seismul a fost resimțit în jurul orei 7.00 GMT (10.00, ora României) în toată regiunea de centru-nord din Italia, de la Bolzano, lângă frontiera cu Austria, până la Milano, Bologna, dar și în Toscana, la Florența și Pisa, unde birourile publice au fost evacuate ca măsură de precauție.

Primele informații nu menționează victime sau pagube, potrivit presei.

Italia a înregistrat în ultimele zece zile numeroase cutremure, atât în nord, cât și în sud, unde luni s-a produs un seism cu magnitudinea 4,3.

Inchide